Mamie Mitchell, supervizorul scenariului „Rust”, la filmările căruia Alec Baldwin a împuşcat mortal directorul de imagine şi a rănit regizorul, l-a dat în judecată pe actor, care este şi producător, şi a declarat că el nu avea niciun motiv să tragă cu arma deoarece scenariul nu prevedea acest lucru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe 21 octombrie, pe platourile de filmare din New Mexico, în timp ce repeta, Alec Baldwin a tras cu o armă din recuzită şi, în urma rănilor, directorul de imagine Halyna Hutchins a murit. Regizorul Joel Souza a fost rănit uşor.

Michell, care a chemat poliţia la acel moment, a deschis un proces. Avocata lui l-a acuzat pe actor că a jucat „ruleta rusească” atunci când a tras fără să verifice arma.

Baldwin şi ceilalţi producători ai filmului, care sunt de asemenea părâţi, nu au comentat încă.

Actorul a respins anterior acuzaţiile venite din partea mai multir membri ai echipei că platoul de filmare nu era sigur.

Autorităţile încă anchetează evenimentul. Nu au fost formulate încă acuzaţii oficiale.

În procesul deschis de Mitchell este precizat că scenariul cerea trei cadre strânse - unul cu ochii lui Baldwin, altul cu o pată de sânge de pe umărul lui şi a treia, cu bustul lui „în timp ce duce mâna în jos la toc pentru a scoate arma”.

„Nu exista nimic în scenariu legat de descărcarea armei de către Baldwin sau de altă persoană”, se arată în documentele depuse.

Într-o conferinţă de miercuri, avocata ei, Gloria Allred, a descris comportamentul lui Baldwin şi al producătorilor filmului ca „nechibzuit”, acuzându-i că nu au respectate protocoalele de siguranţă.

Potrivit unor documente, Baldwin a primit arma din partea asistentului de regie care nu ştia că ea conţine gloanţe adevărate şi a indicat că este neîncărcat.

Allred a declarat că Baldwin „a ales să joace ruleta rusească atunci când a tras cu o armă fără să o verifice şi când armurierul nu a făcut asta în prezenţa lui”.

Ea a dăugat că nerespectarea protocoalelor a însemnat că era mai mult decât o posibilitate faptul că cineva putea fi rănit sau ucis pe platoul de filmare.

Mitchell se afla la 1 metru de Baldwin când arma a fost descărcată, potrivit documentelor din proces. „Retrăiesc împuşcătura şi sunetul exploziei armei la nesfârşit”, le-a spus ea reporterilor.

Procesul deschis de ea acuză agresiune, provocare intenţionată de stres emoţional şi de prejudiciu. Sunte cerute daune nespecificate.

Acesta este al doilea proces deschis în urma incidentului, după cel al unui tehnician de platou. Armurierul a susţinut că nu ştie cum au ajuns gloanţele adevărate în pistolul de recuzită.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.