Un membru al echipei „Rust” i-a dat în judecată pe Alec Baldwin şi alţi responsabili ai producţiei pentru modul în care au gestionat siguranţa pe platourile de filmare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Serge Svetnoy, şeful departamentului de lumini al producţiei, i-a acuzat că au făcut rabat de la protocoalele de siguranţă şi că au gestionat prost armele de foc pe platoul de filmare din New Mexico, unde Baldwin a împuşcat-o mortal pe Halyna Hutchins, director de imagine, şi l-a rănit pe regizorul Joel Souza.

În primul proces deschis cu privire la incidentul din 21 octombrie, Svetnoy a spus că a evitat cu greu să fie atins şi că tăierile de buget şi abaterea de la măsurile de siguranţă înseamnă că actorul şi producătorul Baldwin, armurierul Hannah Gutierrez Reed şi alţi producători „erau conştienţi de gravitatea comportamentului lor nociv”, citează NBC. 

Baldwin a negat acuzaţiile potrivit cărora condiţiile de lucru pe platoul de filmare nu erau sigure.

Svetnoy a spus miercuri, la o conferinţă de presă, că procesul lui are menirea de a transmite un mesaj producătorilor din întreaga lume, cerându-le să nu economisească bani şi să angajeze profesionişti.

„Nu am învinovăţit, şi încă nu o fac, doar o persoană. Sunt mulţi oameni împlicaţi în procesul de realizare a unui film. Fiecare ar trebui să îşi facă treaba şi să îşi asume întreaga responsabilitate pentru ea”, a declarat el.

În documentele depuse, Svetnoy a spus că a fost lovit de fragmente ale glonţului care i-a trecut prin faţă şi că a fost traumatizat emoţional şi mintal.

Avocatul lui, Gary A. Dordick, a povestit la aceeaşi conferinţă: „Era pe platou chiar lângă prietenii lui când doamna Hutchins a fost împuşcată. A ţinut-o în braţe, cu sânge pe mâini, în timp ce se stingea aşteptând ajutor”

Dordick a spus că platoul de filmare „nu era sigur şi era periculos de la început” şi a susţinut că Baldwin şi alţi producători au renunţat la măsuri pentru a salva bani.

Alec Baldwin a fost dat în judecată pentru despăgubiri punitive, pentru că „atunci când o armă, una adevărată, i-a fost dată pe platou, el a presupus că este sigură”, a mai spus avocatul.

„A luat o armă, a încărcat-o cu un glonţ, a ţintit spre o fiinţă umană şi a tras glonţul care a ucis”, a mai spus el.

Svetnoy a mai afirmat miercuri că a văzut la filmări, cu câteva zile înaintea incidentului, arme care erau nesupravegheate şi că a avertizat responsabilii legat de asta.

Jason Bowles, un avocat al lui Gutierrez Reed, a transmis miercuri într-un comunicat: „Suntem convinşi că este vorba despre sabotaj şi că este o înscenare pentru Hannah. Credem că locul întâmplării a fost modificat înainte ca poliţia să ajungă”.

El nu a făcut referire la procesul deschis. Ancheta poliţiei continuă şi, până în prezent, nu au fost formulate acuzaţii oficiale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.