Muzicianul britanic Sting a anunţat luni că va dona premiul suedez Polar Music, în valoare de 104.000 de euro, primit de el în februarie, pentru un proiect non-profit care ajută refugiaţii care ajung în Suedia, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cunoscut ca un promotor al drepturilor omului prin muzica sa, cântăreţul britanic în vârstă de 65 de ani şi muzicianul american Wayne Shorter au câştigat în februarie premiul suedez Polar Music, care i-a recompensat pe fiecare cu un milion de coroane (104.000 de euro, 118.000 de dolari). 

"Am fost extrem de onorat să primesc anul acesta Polar Music şi acum sunt încântat să donez banii din premiu iniţiativei suedeze Songlines", a spus Sting într-un comunicat de presă publicat pe site-ul proiectului. 

"Muzica poate crea punţi şi acest cel mai important lucru din acest proiect este că muzica are un rol vital în a oferi tinerilor refugiaţi oportunitatea de a se conecta cu noua societate", a adăugat el. 

Proiectul Songlines ajută tineri refugiaţi din Afganistan, Eritea şi Siria, care au fugit de război şi acum stau în adăposturi ale refugiaţilor din Suedia. Prin acest proiect, li se oferă activităţi muzicale pentru a-i ajuta să se integreze în societate. 

"Muzica este un mijloc fantastic pentru integrare. Prin muzică, se leagă prietenii şi se dezvoltă aptitudinile de limbă", a spus Julia Sandwall, coordonator Songlines.

Banii vor fi cheltuiţi pentru a fi organizate tabere de muzică, concerte şi pentru a cumpăra instrumente tinerilor refugiaţi. 

În fiecare an două personalităţi din muzică sunt premiate cu Polar Music. 

Gordon Matthew Thomas ”Sting” Sumner, născut pe 2 octombrie 1951, în Newcastle (Marea Britanie), este muzician, cântăreţ, compozitor şi actor. A fost compozitorul principal, solistul şi basistul trupei The Police, din 1977 până în 1986, înainte de a-şi lansa o carieră solo de succes. 

Sting a devenit celebru ca membru al grupului The Police, care a lansat hituri precum "Roxanne" în 1979 şi "Don't Stand So Close To Me", în anul următor. 

În anul 2000, a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood, iar în 2003 a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în calitate de membru al trupei The Police. Tot în 2003, Sting a fost înnobilat de regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii, la Palatul Buckingham, cu medalia Ordinului Imperiului Britanic în rang de Comandor (CBE).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.