Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan Radu Oprea, anunţă că i-a cunoscut pe Alin Uşeriu si Marcel Iureş, doi dintre iniţiatorii şi susţinătorii proiectului Via Transilvanica, care va deveni prin lege un proiect de ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am avut privilegiul să-i cunosc pe Alin Uşeriu si Marcel Iureş, doi dintre iniţiatorii şi susţinătorii proiectului Via Transilvanica. Este proiectul premiat de public la Premiile Europene pentru Patrimoniu 2023. La întâlnirea cu prim-ministrul Marcel Ciolacu am discutat despre cum acest proiect va deveni prin lege unul de importanţă naţională. Este rodul iniţiativei unui grup inimos care a crezut că România trebuie să fie pusă pe harta lumii printr-un proiect ambiţios şi au reuşit să mobilizeze mii de voluntari, donatorii şi susţinători”, a scris, Ştefan Radu Oprea pe Facebook.

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit, vineri, cu Alin Uşeriu şi Marcel Iureş, reprezentanţii Asociaţiei Tăşuleasa Social, pentru a găsi soluţii ca Via Transilvanica, primul traseu turistic pedestru de lungă distanţă din România, să poată fi dezvoltat şi pus în valoare.

”Guvernul va iniţia un proiect de lege cu privire la instituirea şi administrarea acestui nou tip de traseu turistic, traversarea anumitor tipuri de zone cu regim special şi modalităţi de control pentru menţinerea specificului traseului”, a afirmat Ciolacu.

Potrivit descrierii de pe site-ul propriu, Via Transilvanica, “drumul care uneşte”, este un traseu turistic de lungă distanţă de 1.400 de kilometri care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin şi este destinat drumeţiei pe jos, cu bicicleta sau călare.

”Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite, stâlpi indicatori, iar la fiecare km se găseşte o bornă din andezit sculptată individual, borne care formează probabil cea mai lungă galerie de artă din lume şi care însoţesc călătorii pe tot parcursul drumeţiei", se mai arată în prezentare,

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.