Starul country Morgan Wallen se află în centrul unui scandal după ce a fost înregistrat folosind o insultă rasistă. Casa de discuri a suspendat contractul pe care îl are cu el, mai multe posturi de radio au înlăturat din listele de redare piesele lui, iar Academy of Country Music l-a descalificat din cursa pentru premiile pe care le va acorda în luna aprilie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Wallen, care la jumătatea lunii ianuarie a stabilit un record de accesări online cu „Dangerous: The Double Album”, ce a petrecut deja trei săptămâni în fruntea Billboard 200, a fost înregistrat video, duminică seară, folosind o insultă rasistă.

În înregistrarea video publicată marţi de TMZ, care aparent a fost făcută de vecinii lui Wallen din Nashville, el apare strigând mai multe înjurături după o noapte petrecută în oraş, inclusiv cuvântul care l-a pus în centrul scandalului.

Cele mai mari reţele de radio americane, iHeartRadio, Cumulus şi Entercom, dar şi SiriusXM, Pandora şi CMT au renunţat, începând de miercuri, să mai difuzeze muzica lui.

Într-un prim comunicat, emis marţi seară, a fost transmis: „Sunt ruşinat şi îmi pare rău. Am folosit un termen rasist inacceptabil şi nepotrivit pe care îmi doresc să îl pot retrage. Nu există scuze pentru folosirea unui astfel de limbaj vreodată. Vreau să mă scuz sincer pentru folosirea cuvântului. Promit să fac mai bine”.

Miercuri, casa lui de discuri, Big Loud, a anunţat că suspendă contractul cu Wallen pe perioadă nedeterminată, cu sprijinul distribuitorului Republic Records.

ACM a transmis miercuri seară: „Academy of Country Music va opri eventuala implicare şi eligibilitate a lui Morgan Wallen pentru al 56-lea ciclu Academy of Country Music Awards de anul acesta”. Decizia a fost comunicată managementului artistului.

„Academia nu acceptă şi nici nu susţine intoleranţa sau comportamentul care nu se aliniază cu angajamentul nostru pentru diversitate şi incluziune”, a mai fost precizat.

În plus, Country Music Association, care va acorda premiile anuale în luna noiembrie, a transmis că înlătură conţinutul online al lui Wallen de pe platformele sale. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.