Cântăreaţa columbiană Shakira a fost convocată pe 12 iunie de un judecător într-un tribunal de la periferia Barcelonei pentru o presupusă fraudă fiscală de aproape 14,5 milioane de euro, potrivit unei surse din justiţia spaniolă, citată de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tribunalul Superior din Catalonia, regiune din nord-estul Spaniei unde cântăreaţa locuieşte împreună cu soţul ei, apărătorul de la FC Barcelona Gerard Piqué, a anunţat într-un comunicat că Shakira este aşteptată la ora locală 10.00 (09H00 GMT).

În decembrie 2018, Procuratura spaniolă anunţa că va face plângere împotriva cântăreţei Shakira pentru evaziune fiscală. 

Shakira Isabel Mebarak Ripoll a informat atunci că "a îndeplinit toate obligaţiile tributare şi nu datorează nimic trezoreriei spaniole".

Cântăreaţa a plătit 20 de milioane de euro - datorii şi dobânzi din anul 2011, iar recent, alte 14,5 milioane, pentru 2012, 2013 şi 2014. În acei ani, Shakira era consiliată de PriceWaterhouseCoopers, companie înlocuită cu EY în decembrie 2017.

În 2015, artista şi-a stabilit rezidenţa fiscală în Spania.

Procuratura anchetează dacă rezidenţa fiscală a artistei în perioada 2011 - 2014 era în Spania şi nu în străinătate, aşa cum a declarat. Dacă o persoană are sediul fiscal în Spania, plăteşte acolo impozitele.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.