Soon-Yi Previn, soţia cineastului Woody Allen şi fiică adoptivă a actriţei Mia Farrow, a vorbit pentru prima dată despre scandalul sexual în care este implicat regizorul şi aduce mai multe acuzaţii de abuz mamei ei adoptive.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un articol publicat duminică de site-ul Vulture ce aparţine de New York Magazine, ea a precizat: „Nu am fost niciodată interesată să scriu un «Mommie Dearest», să mă răzbun pe Mia. Dar ce s-a întâmplat cu Woody este atât de deranjant, atât de nedrept. Mia a profitat de mişcarea #MeToo şi a etalat-o pe Dylan ca victimă. Şi o întreagă nouă generaţie aude de asta când nu ar trebui”.

Într-o declaraţie scrisă transmisă Vulture, Dylan Farrow - fiică adoptivă a cineastului şi a actriţei - a spus că reluarea scandalului din urmă cu mai bine de două decenii reprezintă „revictimizarea ei” şi a mulţumit Miei Farrow pentru că i-a oferit un cămin minunat.

De cealaltă parte, Ronan, frate al lui Dylan, unul dintre cei mai înfocaţi susţinători ai ei, a transmis: „Datorez tot ce sunt Miei Farrow. Este o mamă devotată, care a trecut prin iad pentru familia ei. Dar asta nu i-a oprit niciodată pe Woody Allen şi aliaţii lui de a inventa poveşti prin care să o atace pe mama mea”.

Articolul din Vulture a fost scris de Daphne Merkin, care mărturiseşte că este prietenă cu Allen de mai bine de 40 de ani. Un purtător de cuvânt al New York Magazine, Lauren Starke, a apărat punctul de vedere şi materialul publicat duminică, spunând: „Soon-Yi Previn îşi spune povestea pentru prima dată şi sperăm că oamenii nu vor judeca înainte să o citească. (...) Daphne a contactat-o pe Soon-Yi legat de acest articol, nu invers. Am încercat să le contactăm pe Mia şi Dylan pentru a comenta. Dylan a preferat să vorbească prin reprezentantul ei. Povestea este transparentă, fiind spusă din punctul de vedere al lui Soon-Yi”.

Dylan Farrow l-a acuzat, începând din 1992, în mai multe rânduri pe Woody Allen că ar fi abuzat-o sexual pe când era copil, fapte pe care Allen le-a negat în mod repetat. Acuzaţiile din anii 1990 au fost investigate, iar Allen nu a fost pus sub urmărire. Ea a reluat acuzaţiile în decembrie 2017.

În luna mai a acestui an, un alt fiu adoptiv al lui Allen, Moses, i-a luat apărarea cineastului, susţinând că mama lui, Mia, a fost abuzivă atât fizic, cât şi psihologic. 

Previn, care a fost adoptată de Farrow şi soţul ei Andre Previn, în 1978, a început o relaţie cu Allen în 1991. La acea vreme, Allen era implicat de mai mulţi ani într-o relaţie cu Mia Farrow. Soon-Yi şi Allen s-au căsătorit în 1997.

„Sunt un paria”, a spus Allen pentru Vulture. „Oamenii cred că eram tatăl lui Soon-Yi, că am violat-o şi m-am căsătorit cu fiica mea minoră şi retardată”. 

Previn a vorbit în materialul publicat duminică despre relaţia ei cu Allen şi cu Mia Farrow. Ea susţine că relaţia cu Mia a fost precum „ulei şi apa” de la început. „Mia nu a fost maternă cu mine de la început”, a spus ea, povestind cum, prima baie pe care i-a făcut-o pe când era copil nu a decurs bine. „În loc să îmi pună nişte jucării în apă, să stea cu mine, m-a aruncat pur şi simplu”.

Farrow avea şi o ierarhie între copiii ei: „Fletcher era starul, copilul de aur. Mia întotdeauna a apreciat inteligenţa şi cărţile, părul blond şi ochii albaştri”.

Previn şi-a amintit un alt episod - încercând să o înveţe alfabetul, a devenit nerăbdătoare şi a început să arunce cu cuburi din lemn „în mine şi pe jos. Cine poate învăţa sub o aşa presiune?”.

Ea a mai spus că Mia Farrow îi scria cuvinte pe braţe pentru a o ajuta să le înveţe sau „mă ţinea de picioare cu capul în jos pentru ca sângele să îmi irige creierul, pentru că era de părere - sau citise undeva - că sângele ajuns în cap mă va face mai deşteaptă sau ceva de genul”.

Previn a mai mărturisit că Mia Farrow o plesnea peste faţă, o lovea cu peria de păr şi alte obiecte şi îi adresa cuvinte ca „proastă” şi „idioată”. În plus, ea şi surorile adoptive erau tratate ca „angajate”, puse să facă cumpărături, curăţenie şi alte lucruri.

Întrebată dacă are şi amintiri frumoase cu Mia Farrow, Previn a spus: „Pare greu de imaginat, dar chiar nu îmi vine nimic în minte”.

Soon-Yi Previn a precizat şi că avea vârsta de 21 de ani când a început relaţia cu Allen şi că totul a fost consimţit. Ea a spus că niciodată nu l-a văzut pe Allen ca pe un tată - Andre Previn avea acest rol pentru ea - şi că Mia Farrow i-a propus cineastului să se căsătorească după câteva săptămâni de când ei începuseră relaţia şi că ar vrea să aibă un copil împreună.

Mia Farrow a aflat despre legătura dintre cei doi când a găsit câteva fotografii în care Previn apărea nud.

Sora lui Allen a declarat pentru Vulture că Mia Farrow i-a spus după ce a aflat de relaţia celor doi: „Mi-a luat fiica, o voi lua şi eu pe a lui”. 

„I-am zis: Nu te prosti, Dylan îl iubeşte pe Woody. Un copil ar trebui să aibă tată. Iar ea mi-a răspuns:«Nu îmi pasă»”, a adăugat Letty Aronson.

După publicarea articolului, Dylan Farrow a scris pe Twitter în numele ei şi al unora dintre fraţi, Matthew Previn, Sascha Previn, Fletcher Previn, Daisy Previn, Ronan Farrow, Isaiah Farrow şi Quincy Farrow: „Sunt recunoscătoare fraţilor mei că sunt alături de mine şi de mama mea”. 

Andre Previn a refuzat să comenteze pentru acest articol.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.