Sindicatul american al modei (Council of Fashion Designers of America) - CFDA - a cerut designerilor şi caselor de modă să angajeze în prezentările lor mai multe femei cu forme diferite, menţionând manechine precum Ashley Graham sau Candice Huffine, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Începem să vedem semne care arată că lumea modei se îndreaptă în direcţia bună", au scris Marc Karimzadeh şi Nicky Campbell, responsabili de comunicare pe site-ul Council of Fashion Designers of America (CFDA).

"Creatori precum Michael Kors şi Christian Siriano lucrează cu manechine care nu respectă tradiţia", au continuat ei, referindu-se la faptul că în modă sunt preferate manechinele care au talia "zero", echivalentul francez al numărului 34. 

Ei au menţionat astfel manechinele Ashley Graham (numărul 48), Candice Huffine (44) şi Paloma Elsesser (44-46), considerate top-modele "plus-size" sau talie mare, în condiţiile în care 68% dintre americance poartă peste 44 (potrivit unui studiu publicat în 2018 de Plunkett Research).

Stilurile pręt-a-porter şi haute couture au ignorat mult timp, sau chiar dispreţuit, femeile cu forme. 

O mişcare a fost observată totuşi la începutul anului 2017, în cadrul Săptămânii Modei de la New York, odată cu  prezentările caselor de modă Prabal Gurung, Christian Siriano şi Michael Kors. Tendinţa a fost ulterior confirmată, chiar dacă rămâne în continuare minoritară pe podiumuri.

În septembrie, CFDA a lansat împreună cu marca Dia&Co, care privilegiază modelele "plus-size", o campanie intitulată #TeeUpChange pentru a încuraja folosirea numerelor mai mari în rândul tinerilor creatori de modă. 

La începutul anului 2018, Sindicatul a promovat marca Universal Standard, care oferă în special schimbul de haine în cursul anului următor achiziţionării dacă măsura clientului s-a schimbat între timp. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.