Filmul „Titus & Mirabella”, regizat de Melania Crişan, a câştigat premiul pentru cel mai bun scurtmetraj de comedie la ediţia cu numărul 40 a Festivalului Breckenridge din Colorado, Statele Unite, care a avut loc între 16 şi 19 septembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Festivalul de film Breckenridge este unul dintre cele mai vechi din Statele Unite, prima ediţie având loc în 1981. Printre invitaţii evenimentului de-a lungul timpului s-au numărat: Alan Arkin, James Earl Jones, Robert Loggia, Marsha Mason, Sydney Pollack, Mary Steenburgen. 

„Titus & Mirabella” este o comedie romantică despre prima întâlnire între doi oameni ciudaţi care nu au mai avut o relaţie până acum, dar care îşi doresc cu disperare una. Din distribuţie fac parte actorii Axel Moustache, Melania Crişan şi Nicolas Bach. Imaginea este semnată de Benjamin Strobel.

Filmul a avut premiera în 2020 şi a adunat de atunci câteva premii importante la festivaluri internaţionale de film: premiul pentru cel mai bun scurtmetraj romantic la Festivalul Lady Filmmakers din Beverly Hills, premiul pentru cel mai bun scurtmetraj de comedie la Oniros Film Awards, premiul de argint la Spotlight Short Film Awards din Atlanta. Melania Crişan a câştigat de asemenea şi premiul pentru cea mai bună actriţă într-un scurtmetraj pentru rolul din acest film la Festivalul Internaţional Cyrus din Toronto, Canada iar Axel Moustache a fost nominalizat la premiul pentru cel mai bun actor într-un scurtmetraj la Festivalul Lady Filmmakers.

Scurtmetrajul este produs de Charmion Productions şi este o co-producţie germano-româno-engleză.

Filmările au avut loc în 2016, în oraşul Passau din Germania, şi au beneficiat de sponsorizări de la diferite companii din oraş precum şi de o sponsorizare de la Universitatea Passau, departamentul media. Filmul este realizat în limba engleză. Din cauza lipsei de fonduri, post-producţia a fost suspendată timp de doi ani pentru a fi reluată în 2019 şi finalizată în 2020.

„Titus & Mirabella” este distribuit de compania Shorts TV pe canale TV în Statele Unite şi Europa. ShortsTV este o reţea mondială dedicată scurtmetrajelor şi are peste 13.000 de titluri în catalogul său. Shorts TV este prezentatorul lansărilor de scurtmetraj nominalizate la Oscar din 2006 încoace.

Melania Crişan este o actriţă, regizoare şi scenaristă română, născută în Reghin, judeţul Mureş. „Titus & Mirabella” este primul ei film ca scriitor, regizor şi producător. În 2013 a obţinut licenţa în actorie la Cluj, România la Universitatea Babeş-Bolyai şi imediat după aceea a urmat studii de actorie, timp de doi ani, la Academia Athanor, din Passau, Germania. În timp ce studia în Germania, ea a obţinut primul rol principal într-un film independent german. După absolvire, Melania Crişan a continuat să lucreze în diverse producţii TV în Germania, România precum şi în proiecte în Marea Britanie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.