Camera naţională a modei italiene (CNMI) va organiza "prima" Sătămână a Modei online la Milano din 14 până în 17 iulie, un "răspuns concret" la criza de coronavirus, a anunţat, joi, instituţia într-un comunicat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Federaţia de Haute-Couture şi de Modă din Franţa a anunţat miercuri aceeaşi iniţiativă. 

Această "întâlnire pentru a promova colecţiile masculine şi feminine (...) constituie un răspuns concret la nevoia de promovare a mărcilor care vor avea ocazia de a prezenta, în cadrul unui calendar online, colecţiile masculine primăvară-vară 2021 şi precolecţiile masculină şi feminină primăvară-vară 2021", a explicat Camera de modă italiană în comunicat. 

"Desfăşurarea unei Săptămâni a Modei online este un răspuns concret în momentul pe care-l trăim", a comentat preşedintele CNMI Carlo Capasa, citat în comunicat. 

CNMI "va propune o platformă online pe care vor fi prezentate fotografii şi videoclipuri, interviuri şi filmări din atelierele de creaţie (...), organizate conform unui calendar, cu intervale dedicate fiecărei mărci". "Calendarul va fi de asemenea îmbogăţit cu alte conţinuturi", în special cu "lecţii magistrale în live streaming susţinute de mari figuri ale modei mondiale''.

În paralel cu prezentarea colecţiilor în cadrul ''Milano Digital Fashion Week'', va exista o platformă ''consacrată în totalitate showroom-ului'', un ''instrument preţios pentru campanie de vânzare către achizitorii din străinătate''. Showroom-urile îşi vor putea prezenta produsele proprii prin fotografii şi filmări ale colecţiilor.

Viitoarea Paris Fashion Week va fi dedicată modei masculine şi va avea loc online, între 9 şi 13 iulie. Colecţiile prêt-à porter masculine pentru sezonul primăvară-vară 2021 vor fi prezentate sub ''forma unui film sau a unei înregistrări video'' pe o platformă dedicată, menţinându-se ''principiul calendarului oficial'', a explicat Federaţia de Haute-Couture şi Modă din Franţa. Din cauza pandemiei de coronavirus, Săptămâna dedicată colecţiilor prêt-à-porter programată la Paris în perioada 23-28 iunie şi cea de haute couture între 5  şi 9 iulie au fost anulate. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.