Cântăreţul Sam Smith, interpretul piesei ”Writing's on the Wall”, tema muzicală a filmului ”Spectre”, a dedicat întregii comunităţi LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transgender) trofeul pe care l-a câştigat la gala premiilor Oscar 2016, unde artistul britanic s-a impus la categoria ”cel mai bun cântec original”, informează people.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sam Smith, al cărui cântec apare pe coloana sonoră a filmului ”Spectre”, cel mai recent lungmetraj din seria ”James Bond”, a primit trofeul din mâinile cântăreţilor John Legend şi Common, câştigătorii premiului Oscar decernat anul trecut la aceeaşi categorie.

Interpretul britanic şi compozitorul Jimmy Napes au urcat împreună pe scenă, iar Sam Smith a declarat că dedică acest trofeu întregii comunităţi LGBT. 

”Am citit într-un articol, apărut în urmă cu câteva luni, scris de Ian McKellen, în care el spunea că niciun homosexual declarat nu a câştigat vreodată un Oscar. Indiferent dacă este adevărat sau nu, vreau să dedic acest premiu comunităţii LGBT din lumea întreagă”, a spus Sam Smith.

”Iată-mă aici, în această seară, sunt un homosexual mândru de ceea ce sunt şi sper că într-o bună zi oamenii vor putea să trăiască împreună şi egali în drepturi”, a adăugat starul britanic. 

Single-ul ”Writing's on the Wall”, interpretat de Sam Smith, a concurat la categoria ”cel mai bun cântec original” cu piesele ”Earned It”  (interpretată de The Weeknd pe coloana sonoră a filmului ”Fifty Shades of Grey”), ”Manta Ray” (interpretată de J. Ralph pe coloana sonoră a filmului ”Racing Extinction”), ”Simple Song #3” (interpretată de Sumi So pe coloana sonoră a filmului ”Youth”) şi ”Til It Happens to You" (interpretată de Lady Gagas şi Diane Warren pe coloana sonoră a filmului ”The Hunting Ground”).

În 2015, acest trofeu a revenit cântăreţului John Legend, interpretul piesei ”Glory”, extrasă de pe coloana sonoră a filmului ”Selma”.

Cea de-a 88-a gală de decernare a premiilor Oscar a avut loc în noaptea de duminică spre luni, la Dolby Theatre din Los Angeles.

Academia de film americană acordă trofee în 24 de categorii.

Ceremonia a fost prezentată de actorul de comedie Chris Rock, care a fost gazda evenimentului şi în 2005.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.