Interesul pentru Paşte se manifestă pe Google cu o lună înainte, când sunt căutate, între altele, felicitări şi urări, reţete de prăjituri şi cum va fi vremea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În ultimele şapte zile, românii au căutat când se vopsesc ouăle şi antreuri de Paşte, dar sunt şi interesaţi de tradiţii şi au vrut să afle care e semnificaţia mielului de Paşte, iar anul acesta, căutările au vizat şi când va începe şcoala, se arată într-un comunicat remis News.ro.

Cele mai populare căutări legate de „Paşte” în ultima săptămână sunt: Când se vopsesc ouăle de Paşte, Când începe şcoala după Paşte,  De ce se taie miel de Paşte, Antreuri de Paşte, Semnificaţia mielului de Paşte, Urări de Paşte şi Salata boeuf Paşte.

Printre cele mai populare căutări pe Google în România după cuvântul „miel” în ultima săptămână se regăsesc „drobul de miel Scărlătescu”, „friptura de miel Cătălin Scărlătescu” şi „ciolan de miel Scărlătescu”.

Rămânând în domeniul culinar, în căutările românilor pe Google din ultimele 7 zile se remarcă reţeta de cozonac a lui Alex Cîrţu, reţeta de saksuka turcească, pasca fără aluat şi cea poloneză, dar şi o reţetă clasică: cea de cozonac din celebra carte de bucate a Sandei Marin.

În ultima săptămână, românii au căutat pe Google cum se vopsesc ouăle cu orez, cum se obţin „ouă marmorate cu foi de ceapă” sau metoda vopsirii ouălor cu şerveţele şi beţişoare. Au mai fost căutate „vopsea de ouă copii” şi „vopsea de ouă cu sclipici”.

Tot pentru copii, iepuraşul de Paşte a devenit un personaj important şi în România. Căutările după cuvântul „iepuraş” cresc exponenţial în fiecare an înainte de Paşte. În ultima săptămână, românii au căutat „iepuraş de Paşte de decupat”, imagini cu iepuraşul de Paşte şi „tort iepuraş”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.