Actorul şi regizorul italian Roberto Benigni, premiat cu Oscar pentru „La Vita e Bella”, va juca rolul Geppetto în lungmetrajul live-action „Pinocchio” al lui Matteo Garrone.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iniţial, pentru acest rol a fost ales Toni Servillo, care a jucat în serialul „Gomora” regizat de Garrone.

Despre colaborarea cu Benigni, cineastul a spus că reprezintă „două visuri devenite realitate într-un singur film”, citează Screendaily.com.

Matteo Garrone va regiza după propriul scenariu, adaptat după romanul lui Carlo Collodi. Filmul va fi o coproducţie Italia-Franţa a Archimede, Rai Cinema şi Le Pacte, în asociere cu Recorded Picture Company.

Producţia va începe în primul trimestru al anului viitor, în regiunile Lazio, Toscana şi Puglia.

Din echipă vor mai face parte artistul Mark Coulier, dublu premiat cu Oscar la categoria „cel mai bun machiaj”, şi specialistul în efecte vizuale Rachael Penfold, care a lucrat pentru „The Revenant” şi „Cloud Atlas”.

Roberto Benigni a scris, regizat şi interpretat rolul principal în versiunea „Pinocchio” din 2002, care a generat încasări de 41 de milioane de dolari la nivel global.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.