Actorul Robert Redford, care a spus că ultimul lui film va fi "The Old Man and the Gun", va primi un premiu César onorific la gala din 22 februarie de la Paris, scrie The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Redford (82 de ani) este decis să îşi încheie cariera cu un premiu onorific la cea de-a 44-a gală César, premiile acordate de Academia franceză de film. 

"Multe dintre filmele sale, în faţa sau în spatele camerei, sunt clasice. Puţine cariere au avut un asemenea impact în istoria cinematografiei", a spus preşedintele Academiei franceze de film, Alain Terzian, numind faptul că Redford acceptă onoarea "un imens privilegiu".  

Robert Redford a primit un Oscar onorific în 2002, a câştigat o statuetă pentru "cea mai bună regie" pentru filmul "Ordinary People" în 1981, şi a fost nominalizat "cel mai bun regizor" pentru "Quiz Show" în 1994 şi la categoria "cel mai bun actor" în "The Sting" din 1973. 

O altă contribuţie importantă în cinematografie a cineastului este şi înfiinţarea Festivalului de Film de la Sundance, care crează o nouă generaţie de regizori independenţi. 

Înaintea sa George Clooney şi Michael Douglas au mai primit premii onorifice, iar Kristen Stewart rămâne singura actriţă americană care a câştigat un premiu de actorie la gala César. 

Gala premiilor César 2019, care recompensează anual cinematografia franceză, îi va fi dedicată lui Charles Aznavour. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.