Actorul Robert de Niro le-a cerut scuze canadienilor pentru "comportamentul idiot" al lui Donald Trump de la summitul G7, la o zi după afirmaţia sa jignitoare împotriva preşedintelui american de la premiile Tony, scrie CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El s-a aflat luni la Toronto pentru deschiderea restaurantului Nobu, pe care îl deţine împreună cu şef Nobu Matsuhisa. 

"Vreau doar să îmi cer scuze pentru comportamentul idiot al preşedintelui meu. Este o ruşine. Îi cer scuze lui Justin Trudeau şi celorlalţi de la G7. Este dezgustător", au forst remarcile lui De Niro. La Toronto, audienţa a aplaudat. 

Trump a fost criticat pentru ceea ce unii au înţeles un atac la adresa Canadei, unul dintre cei mai puternici aliaţi al SUA, după summitul G7. 

"Prim-ministrul Canadei Justin Trudeau a acţionat atât de umil şi temperat în timpul întâlnirii noastre G7 doar pentru a susţine o conferinţă după ce eu am plecat, spunând aşa: "Tarifele SUA sunt o insultă" şi că el "nu va fi batjocorit", a scris Trump pe Twitter după summit. "Foarte necinstit şi slab. Tarifele noastre sunt un răspuns la tarifele sale de 270% aplicate lactatelor". 

Actorul Robert de Niro a fost ovaţionat, duminică seară, la gala premiilor Tony, pentru afirmaţia „Fuck Trump” făcută în discursul de prezentare a muzicianului Bruce Springsteen, care a primit un trofeu onorific. Delay-ul transmisiunii directe făcută de CBS a permis postului de televiziune să cenzureze audio declaraţia actorului.

"Întâi, vreau să spun "Fuck Trump", a afirmat De Niro la gala premiilor Tony. "Nu mai este "Jos Trump", este "Fuck Trump".

"Comentariile domnului De Niro au fost neaşteptate şi necertificate. Limbajul injurios a fost şters din transmisiune”, a transmis postul CBS într-un comunicat citat de Variety.

Casa Albă nu a comentat remarcile actorului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.