Actriţa americană de origine portoricană Rita Moreno, în vârstă de 86 de ani, va coproduce şi va juca în remake-ul, realizat de Steven Spielberg, al comediei muzicale "West Side Story", a cărei versiune originală i-a adus un Oscar în 1962, a anunţat marţi agentul ei, citat de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Moreno nu făcea iniţial parte din proiect, care va fi primul film muzical al lui Steven Spielberg. 

"Sunt foarte curioasă să văd ce face", a declarat ea pentru AFP în mai anul trecut cu privire la regizorul de succes. "Sunt şi foarte emoţionată. Există multe clişee în film, dar sunt sigură că le va evita". 

Steven Spielberg a transmis deja un semnal legat de distribuţie şi caută candidaţi de origine hispanică pentru rolurile majore ale Mariei, Anitei şi al lui Bernardo. 

În filmul original, Anita a fost singura dintre cele trei personaje care a fost interpretată de o persoană de origine hispanică, Rita Moreno. 

"Încă de la primele noastre discuţii, am vrut să o includem pe Rita Moreno în producţie", a declarat Steven Spielberg, citat într-un comunicat transmis de agentul actriţei, în prezent pe afişul serialului Netflix "One Day at a Time".

"Anita ei este una dintre cele mai mari prestaţii muzicale filmate vreodată şi una dintre preferatele mele", a continuat celebrul regizor în vârstă de 71 de ani. 

"Am creat un rol pentru ea şi ne simţim mai mult decât norocoşi că Rita contribuie cu talentul ei extraordinar de actriţă precum şi prin cunoştinţele ei legate de filmul "West Side Story" la această producţie în calitate de producător executiv", a explicat Spielberg. 

În remake, Rita Moreno va interpreta rolul Valentina, o versiune modernizată a lui Doc, băcanul cu inimă mare jucat în filmul original de Ned Glass. 

"Nici în cele mai nebune vise ale mele nu mi-aş fi putut imagina să revin în această operă simbol", a comentat Rita Moreno, citată în comunicat. "Şi să fiu solicitată de Spielberg, este pur şi simplu emoţionant". 

"West Side Story" este o adaptare a piesei lui William Shakespeare "Romeo şi Julieta", a cărei acţiune are loc în cartierul Lincoln Square din Manhattan, parte din Upper West Side, unde se înfruntă găştile Sharks şi Jets.

Comedia muzicală va fi şi obiectul unei noi producţii pe Broadway, creată de regizorul de scenă belgian Ivo van Hove, pentru prima dată cu o coregrafie diferită de cea imaginată de Jerome Robbins. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.