Iris Mittenaere, o tânără studentă la Facultatea de stomatologie din Paris, a câştigat concursul de frumuseţe Miss Universe, luni, devenind cea de-a doua reprezentantă a Franţei care triumfă în această competiţie şi prima câştigătoare din Europa după mai bine de un deceniu, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iris Mittenaere a învins alte 85 de concurente în finala celei de-a 65-a ediţii a acestui concurs, organizat în Filipine. Show-ul, ce a avut o durată de peste trei ore, s-a concentrat pe două teme principale - diversitatea şi emanciparea femeilor.

”Sunt surprinsă că am câştigat, mă simt binecuvântată”, a spus învingătoarea concursului, o tânără în vârstă de 24 de ani, care a precizat în profilul ei, publicat pe site-ul competiţiei, că va milita pentru promovarea igienei dentare şi orale. 

În momentul în care a primit coroana, Iris Mittenaere a spus că doreşte să promoveze şi educaţia pentru copii şi femeile tinere din ţările sărace.

Pe locul al doilea s-a clasat Raquel Pelissier - reprezentanta statului Haiti, iar podiumul a fost completat de Andrea Tovar, reprezentanta Columbiei, clasată pe locul al treilea.

Treisprezece concurente au fost alese pentru proba costumelor de baie din cadrul finalei, după o rundă preliminară ce a avut loc săptămâna trecută. Dintre ele au fost alese nouă concurente, care au trecut în etapa următoare - proba rochiilor de seară.

Apoi, numărul finalistelor a fost redus la şase concurente. Printre acestea s-au aflat Chalita Suansane (Thailanda), Mary Esthere Were (Kenya) şi Maxene Medina (Filipine).

România a fost reprezentată de Teodora Dan, o tânără în vârstă de 27 de ani.

Ediţia precedentă a acestui concurs a fost câştigat de Pia Wurtzbach, reprezenta statului Filipine. 

Concursul a fost prezentat de Steve Harvey, care a revenit în calitate de prezentator principal al show-ului, după o gafă uriaşă pe care a făcut-o în 2015, când a încurcat numele concurentelor şi a anunţat-o câştigătoare pe reprezentanta Columbiei.

A fost pentru a treia oară când Filipine a organizat Miss Universe, după ce un sponsor local, magnatul Luis Singson, a plătit 13 milioane de dolari pentru a aduce această competiţie în ţara lui.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.