Formaţia rock americană Kings of Leon a susţinut, sâmbătă seară, primul concert în România, pe Arena Naţională din Bucureşti, show care a fost deschis de cântăreaţa LP, aflată pentru a doua oară în ţară, şi încheiat cu dorinţa de a reveni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O inimă pulsând pe ecranele amplasate de-o parte şi de alta a scenei, cortina roşie, ca dintr-un spectacol de teatru, s-a ridicat.
Americanii din Nashville au început concertul cu ”şfârşit”. Piesa ”Over” a stat startul show-ului care a adunat pe Arena Naţională aproximativ 35.000 de persoane.

Kings of Leon, formaţie aflată la majorat, a propus o interpretare completată de lumini, proiecţii, schimbări de decor, şi fără cuvinte de prisos.

”Pyro”, ”Knocked up”, ”Crawl”, ”Notion”, ”Sex on fire”, ”Manhattan” şi ”Use somebody” au reprezentat  o parte dintre melodiile cântate la Bucureşti.

”Este plăcut şi ne bucurăm să cântăm în locuri în care nu am mai fost”, a spus Caleb Followill, solistul trupei, înainte de a interpreta ”Back down South”.

O oră şi 45 de minute, o trecere prin şapte albume de studio, un concert împărţit de ”Walls”, piesa care dă titlul celui mai recent disc lansat, au reprezentat show-ul anului din Capitală.

Cu o scenografie simplă, între doi pereţi formaţi din ecrane, cei patru membri ai formaţiei şi-au prezentat prima parte a show-ului. Pentru a doua jumătate, decorul a fost complet modificat, ecranele din mijlocul scenei au fost ridicate, iar pe scenă şi-au făcut apariţia alţi doi instrumentişti - chitară şi clape.

Dintre cântecele de pe recent lansatul material de studio, din setlist au făcut parte ”Find me” şi ”Waste a moment”, care a şi încheiat concertul, final înainte de care Caleb Followill a spus că îşi doreşte să revină şi a mulţumit pentru primirea ”călduroasă”. 

Concertul Kings of Leon de sâmbătă seară, la care Primăria Municipiului Bucureşti a avut statut de partener, a fost primul din ultimii patru ani susţinut de o formaţie pe Arena Naţională. Depeche Mode a concertat în 2013, iar cu un an înainte, Red Hot Chili Peppers. Ca şi în cele două cazuri, la Kings of Leon sunetul a fost mult sub standarde.

Red Hot Chili Peppers a venit în Capitală însoţită de inginerul de sunet al turneului ”I'm With You”, Dave Rat, care a susţinut la Bucureşti şi un masterclass cu o zi înainte de show. După cum afirma la acel moment într-un interviu, cel mai bun sunet pentru un concert poate fi obţinut pe câmp. Lucru demonstrat şi în urma concertului Kings of Leon. Toate acestea, pentru că la construcţia Arenei Naţionale nu a fost luată în calcul posibilitatea organizării de evenimentele muzicale în acest spaţiu.

Turneul Kings of Leon de promovare a albumului ”Walls”, lansat în octombrie 2016, va continua cu peste 45 de concerte în Europa şi Statele Unite şi va fi încheiat în Mexic.

Kings of Leon a fost înfiinţată în Nashville, Tennesse, în anul 1999. Grupul este alcătuit din fraţii Caleb Followill (voce, chitară), Nathan Followill (tobe, percuţie) şi Jared Followill (bas, backing vocals) şi verişorul lor Matthew Followill (chitară, backing vocals). Pentru primele discuri, trupa a abordat un stil cu influenţe Southern rock, blues şi country, dar, gradual, Kings of Leon a inclus rockul alternativ, garage rock, post-punk. Cel de-al patrulea album de studio al grupului, ”Only by the Night”, lansat în septembrie 2008, i-a adus celebritatea la nivel mondial, a fost bine primit de critici şi a cuprins câteva piese de succes, precum ”Sex on Fire”, ”Use Somebody”, ”Closer” şi ”Crawl”. Kings of Leon a primit şapte nominalizări la premiile Grammy, câştigând trei dintre aceste trofee.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.