Cineastul James Cameron, îngrijorat de războiul din Ucraina, a declarat pentru Los Angeles Times că îşi doreşte să regizeze o adaptare după romanul lui Charles R. Pellegrino, „The Last Train from Hiroshima”, înainte de a aborda noile aventuri ale speciei Na'vi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Trăim într-o lume mai precară decât am crezut”, a spus James Cameron pentru Los Angeles Times, referindu-se la războiul din Ucraina şi renaşterea naţionalismului. „Cred că filmul despre Hiroshima ar fi mai relevant ca niciodată. Le-ar aminti oamenilor ce fac cu adevărat aceste arme atunci când sunt folosite împotriva oamenilor”. 

Lansat în 2010, „The Last Train From Hiroshima: The Survivors Look Back” descrie viaţa din Hiroshima şi Nagasaki înainte, în timpul şi după atacurile atomice comise de Statele Unite. Povestea se concentrează în primul rând pe mărturiile supravieţuitorilor, inclusiv pe Tsutomu Yamaguchi, singura persoană despre care se ştie că a trăit ambele bombardamente. Imediat ce romanul a fost publicat, James Cameron se gândea deja la adaptarea lui: „Mă gândesc la acest proiect de ani de zile”, a dezvăluit el cotidianului american.

A treia parte din franciza „Avatar” este programată pentru decembrie 2024. Se concentrează pe Oamenii lui Ash, o latură mai întunecată a creaturilor albastre prietenoase. Regizorul filmului „Titanic” vrea „să-i prezinte pe Na'vi dintr-un alt unghi”, explicând că, pentru moment, „a arătat doar laturile lor bune”. În timp ce primele două versiuni au arătat „exemple umane foarte negative şi exemple foarte pozitive ale lui Navi”, a treia „va face invers”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.