Regizorul iranian Asghar Farhadi, cunoscut pentru peliculele „A Separation” şi „The Salesman”, recompensate cu Oscar, a încheiat filmările la prima lui peliculă 100% spaniolă, după cum o caracteriza la începutul anului, care îi are în rolurile principale pe Javier Bardem, Penélope Cruz şi Ricardo Darín.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul, intitulat „Todos lo saben”, îi mai are în distribuţie pe Bárbara Lennie, Inma Cuesta, Eduard Fernández şi Elvira Mínguez.

„Todos lo saben” are un buget estimat la 10 milioane de euro, a fost filmat în Spania, Franţa şi Italia şi este programat să fie lansat în 2018.

„Ultima zi de filmare #todoslosaben cu acest geniu uimitor #asgharfarhadi”, a scris Penélope Cruz pe contul său de Instagram. „Am fost împreună în această aventură din luna august şi sunt atât de recunoscătoare acestui maestru al vieţii pentru că am fost parte din asta”.

Filmul a intrat acum în faza de postproducţie.

Despre proiectul său, regizorul spunea în luna martie: „Este un film 100% spaniol şi toate personajele şi toţi actorii sunt vorbitori de spaniolă”.

Penélope Cruz joacă rolul Carolinei, o spanioloaică ce trăieşte în Buenos Aires şi revine în oraşul natal, aflat în apropiere de Madrid, împreună cu soţul său argentinian şi copiii lor. Clătoria lor este marcată de evenimente neaşteptate care dezvăluie secrete.

Asghar Farhadi, născut pe 7 mai 1972, este primul regizor iranian care a primit mai mult de o nominalizare la premiile Oscar şi tot el este regizorul primului film iranian care a dobândit un astfel de trofeu. În 2012, „A Separation” a fost recompensat cu premiul pentru „cel mai bun film într-o limbă străină”. Lungmetrajul său „The Salesman”, lansat în 2016, a câştigat premiul Oscar la aceeaşi categorie a premiilor Academiei de film americane. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.