După urmarea filmului "Un bărbat şi o femeie/ Un Homme et une femme", regizorul Claude Lelouch pregăteşte şi pe cea a filmului "Viaţa unui copil răsfăţat/ Itinéraire d'un enfant gâté" cu actorii Jean-Paul Belmondo (85 de ani) şi Richard Anconina (65 de ani).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această urmare a fost numită "Itinéraire de deux enfants gâtés", a anunţat regizorul în vârstă de 80 de ani într-un interviu publicat luni de Le Parisien. 

"Entuziasmul lui Jean-Paul Belmondo este cel care ne-a insuflat această urmare. Vrea să îşi facă reîntoarcerea în cinema", a declarat regizorul într-un interviu acordat la cea de-a 10-a ediţie a Festivalului Lumière de la Lyon, unde este invitat de onoare.

Cineastul, premiat cu Oscar pentru "Un bărbat şi o femeie", spune că a decis să facă urmarea, la 30 de ani după "Itinéraire d'un enfant gâté", "pentru că acest film a marcat o întreagă generaţie şi spune o poveste mereu de actualitate" şi "pentru că cei doi actori sunt şi mai frumoşi decât înainte, mai fotogenici, mai interesanţi". 

Succesul de public, care a fost lansat în 1988, "Itinéraire d'un enfant gâté" i-a adus un premiu César pentru "cel mai bun actor" lui Jean-Paul Belmondo.

Filmul din 1988 spune povestea lui Sam Lion (Jean-Paul Belmondo), un şef de întreprindere care, la peste 50 de ani, decide să se creadă despre el că a murit pe mare, înainte ca unul dintre foştii săi angajaţi, Albert Duvivier (Richard Anconina), să-l recunoască în Africa. 

În "Itinéraire de deux enfants gâtés", "situaţiile s-au inversat". "Albert Duvivier s-a hrănit din ceea ce l-a învăţat Sam Lion. Şi invers. Tânărul a devenit bătrân şi bătrânul a devenit tânăr", spune Claude Lelouch.

Filmul "se va construi în timpul filmărilor", care vor avea loc "în echipă restrânsă, cu material puţin, poate doar telefoane inteligente", adaugă el, promiţând să facă "un film de aventuri" în Franţa, în Italia, în Spania şi în Africa. 

Cineastul francez turnează deja urmarea celebrului "Un bărbat şi o femeie", cu aceiaşi actori ca în filmul din 1966, Jean-Louis Trintignant şi Anouk Aimée.

"Am 80 de ani. Mă apropii de linia de sosire şi am chef să reuşesc pe sprintul final", subliniază regizorul în Le Parisien. "Am chef să mor de supradoză de cinema. Vreau să consacru ultimii metri din această cursă aparatului meu de filmat". 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.