Mobilier şi obiecte de decor ale hotelului Ritz din Paris au fost scoase la vânzare într-o licitaţie care a generat încasări de 7,3 milioane de euro, un record mondial, a anunţat sâmbătă casa Artcurial.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această licitaţie a obiectelor din palatul aflat în Place Vendôme, inaugurat în 1898 de César Ritz, a depăşit suma celor organizate de hotelurile Crillon (5,9 milioane de euro, în 2013) şi Plaza Athénée (1,4 milioane de euro, în 2013), competitorii lui direcţi, dar şi pe ale altor hoteluri din lume.

Vânzarea a avut loc între 17 şi 21 aprilie, la casa de licitaţii Artcurial.

Totalul de 7,3 milioane de euro este de şapte ori mai mare decât estimarea globală. Au fost vândute 3.400 de loturi, iar 95% dintre ele peste preţul estimat, scrie AFP.

Aproximativ jumătate dintre ele au fost adjudecate online.

Proprietatea milionarului egiptean Mohamed al Fayed din 1979, hotelul Ritz din Paris a fost redeschis în iunie 2016, după patru ani de lucrări.

La vânzare au fost scoase peste 10.000 de piese - de la mobilierul barului Hemingway, la obiecte sanitare şi instrumente muzicale. 

Înainte de aceasta, Artcurial a organizat expoziţii publice în Austria, Germania, Italia şi Franţa, care au fost vizitate de aproximativ 13.000 de persoane.

Un lot format dintr-un birou şi un scaun în stil Ludovix al XV-lea, care au decorat apartamentul creatoarei de modă Coco Chanel, - estimat între 600 şi 800 de euro - a fost adjudecat de un colecţionar european la 182.000 de euro, acesta fiind cel mai scump din licitaţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.