Recipientele din plastic vor fi interzise la ediţia din 2019 a festivalului Glastonbury, a anunţat organizatoarea Emily Eavis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peste 1 milion de PET-uri sunt folosite, la fiecare ediţie a festivalului, de cei 200.000 de participanţi, iar 1.300 de voluntari au ajutat anul trecut ca peste jumătate din gunoiul lăsat de aceştia să fie reciclat.

În plus, organizatorii festivalului încurajează participanţii să folosească cele 400 de robinete din camping pentru a-şi reumple recipientele metalice care sunt vândute în cadrul festivalului pentru 10 lire sterline.

„Lucrăm la interzicerea plasticului. Este un proiect mare şi ne va lua mult timp. Acesta este marele proiect în prezent, să scăpăm de PET-uri de pe întreaga suprafaţă de festival”, a declarat Eavis pentru BBC 6 Music.

Festivalul Glastonbury nu va avea loc în 2018. Anul viitor, evenimentul va fi mutat, temporar, după cum spun organizatorii, 160 de kilometri spre Midlands, pentru a permite terenului pe care au avut loc cele 35 de ediţii ale evenimentului iniţiat în 1970, de Michael Eavis, să „îşi revină”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.