„No Man's Land”, în regia lui Marius Olteanu, a fost selectat în competiţia internaţională Sleepwalkers a PÖFF Shorts, cel mai nou festival de scurtmetraje din zona baltică, care va avea loc în perioada 21 - 26 noiembrie, la Tallinn.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

PÖFF Shorts, parte a Tallinn Black Nights, a fost înfiinţat anul acesta prin comasarea festivalurilor Animated Dreams şi Sleepwalkers, iniţiate la finalul anilor 1990. PÖFF Shorts este dedicat acum filmelor de scurt metraj şi animaţiilor.

Scurtmetrajul lui Marius Olteanu, o producţie independentă Wearebasca, îi are în distribuţie pe Ofelia Popii, Marius Turdeanu, Ioan Paraschiv, Cătălin Pătru, Vasiliana Pătru şi Florian Mircea Nan.

Bazat pe evenimente reale, petrecute în 2016, filmul spune povestea unei femei care trebuie să se întoarcă urgent în ţară cu tatăl ei, bolnav în fază terminală, de la o clinică din Germania. Ajunsă la graniţa cu România, ea îşi dă seama că nu poate merge mai departe.

Marius Olteanu a realizat scenariul şi regia filmului. Imaginea este semnată de Luchian Ciobanu, de costume s-a ocupat Alexandra Alma Ungureanu Stroe, de montaj - Ion Ioachim Stroe, iar de sunet – Ioan Filip şi Dan Ştefan Rucăreanu. Producători sunt Claudiu Mitcu, Marius Olteanu, Robert Fiţa şi Ion Ioachim Stroe.

„No Man's Land” a fost prezentat în selecţia oficială a Transilvania International Film Festival 2017 şi la Festival International du Film Francophone de Namur, în selecţia „Regard du Present”.

Născut în Bucureşti în 1979, Marius Olteanu este absolvent al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale” şi National Film and Television School, Marea Britanie. A regizat mai multe scurtmetraje care au fost premiate la festivaluri, între ele numărându-se „Why don’t you dance?” şi „Scor Alb”.

În prezent, el se află în preproducţie cu primul său lungmetraj, „Monştri” (produs de Wearebasca şi Parada Film), un film despre ultimele 24 de ore din viaţa unui cuplu aproape perfect. Marius Olteanu este şi fotograf - primul lui album a fost lansat în 2011, când a avut loc şi o expoziţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.