Producţia bulgară „Gloria”, regizată de Kristina Grozeva şi Petar Valchanov, premiată cu o menţiune specială de juriul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) în 2017, va rula începând de vineri în cinematografele româneşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul, ale cărui teme sunt timpul şi corupţia, a avut premiera la Festivalul de la Locarno 2016, unde a fost recompensat cu Premiul „Don Quijote” (menţiune specială).

Când Tsanko Petrov (Stefan Denolyubov), un muncitor la căile ferate, găseşte milioane de leva pe şine, ia decizia să predea întreaga sumă poliţiei. Statul îl recompensează cu un ceas de mână, doar că acesta se strică imediat. În acelaşi timp, Julia Staikova (Margita Gosheva), şefa departamentului de PR din Ministerul Transporturilor, îi pierde vechiul ceas. Astfel, începe lupta disperată a lui Petrov de a-şi recupera ceasul, dar şi demnitatea.

Pelicula este distribuită de Transilvania Film.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.