Quincy Jones, renumitul producător muzical american, a fost distins, vineri, cu o medalie de onoare la Montreux Jazz Festival, evenimentul anual la care a fost co-director în anii 1990, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jones, în vârstă de 85 de ani, a primit o medalie şi o placă de argint din partea administraţiei oraşului elveţian care atestă că o sală a fost redenumită "Quincy Jones Hall".   

În scaun cu rotile, cu vestă roşie şi şapcă neagră sport, trompetistul, compozitorul, aranjorul şi producătorul a intrat  în House of Jazz din Montreux. Cu zâmbetul pe buze, el l-a ascultat pe preşedintele festivalului, Mathieu Jaton, care l-a numit "cel mai mare ambasador" al evenimentului. 

"E plăcut să mă întorc în cea de-a doua casă a mea. Mă simt ca în familie, este familie", a spus Jones, care are 27 de premii Grammy, în faţa mulţimii adunate la House of Jazz. "Sufletul meu zâmbeşte", a afirmat el. "Montreux a fost întotdeauna Rolls Royce-ul festivalurilor, spun asta lumii întregi",a  adăugat producătorul.  

Jack White, Nick Cave şi Jamie Cullum alături de Massive Attack şi simbolul punk Iggy Pop sunt prezenţi la cea de-a 52-a ediţie a festivalului, unde line-up-ul divers include şi hip-hop şi muzică electronică, după cum au anunţat organizatorii în aprilie. 

Jones - producătorul celui mai bine vândut album al lui Michael Jackson, "Thriller" din 1982 - a fost şi co-producător alături de fondatorul festivalului Claude Nobs, din 1991 până în 1993, aducându-i pe scenă pe Miles Davis şi alţi faimoşi muzicieni. 

Până pe 14 iulie vor avea loc 380 de concerte pe malul Lacului Geneva, dintre care 250 sunt gratuite. 

În programul concertelor plătite sunt: Iggy Pop, Selah Sue, Billy Idol, Joao Bosco, Charlotte Gainsbourg, Brigitte, Queens of the Stone Age, Manu Katché, Gregory Porter şi Nick Cave.

Între concertele gratuite se numără: The Two, Polar Circles, Carrousel, Dirty South Crew, Swims, Yànkov, Particules, The Black Madonna, AZF sau Fall.

Bugetul acestei ediţii atinge 28 milioane de franci elveţieni. Anul trecut, în jur de 230.000 de persoane au fost prezente la festivalul de jazz de la Montreux. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.