Procurorul districtului Manhattan a renunţat la una dintre cele şase acuzaţii penale împotriva lui Harvey Weinstein după ce au apărut dovezi care au pus la îndoială declaraţiile făcute de una dintre cele trei femei la adresa producătorului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În timpul audierii care a avut loc joi, judecătorul James Burke a aprobat cererea apărării de a renunţa la acuzaţia făcută de Lucia Evans. Aspiranta actriţă a făcut declaraţii prima dată pentru The New Yorker, în octombrie 2017, spunând că Weinstein a forţat-o să facă sex oral în timpul unei întâlniri în biroul lui din Tribeca, în 2004. Atunci, Evans avea 21 de ani, potrivit Variety. 

Procurorii nu au contestat propunerea apărării de a renunţa la acuzaţia lui Evans. Procurorul asistent Joan Illuzzi-Orbon a subliniat că pierderea lui Evans nu a alterat fundamentele cazului şi că, contestarea apărării cu privire la faptul că Weinstein este vinovat de "atac agresiv sexual" implică multiple victime. 

Avocatul lui Weinstein, Benjamin Brafman, i-a declarat judecătorului că el crede că Evans a minţit juraţii. El mai crede că un detectiv a încercat să influenţeze cazul, împiedicând un martor să depună mărturie despre neadevărurile actriţei. "Integritatea acestor proceduri a fost compromisă", a spus avocatul. 

Judecătorul a stabilit o nouă audiere a cazului pentru data de 20 decembrie. Avocaţii apărării mai au timp până pe 2 noiembrie să depună noi cereri de respingere a cazului. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.