Primele imagini din lungmetrajul „Joker”, cu Joaquin Phoenix în rol principal, au fost prezentate marţi de Warner Bros., la CinemaCon din Las Vegas, şi lansate online miercuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tot marţi a fost lansat şi posterul filmului.

Joker priveşte fix într-o oglindă şi zâmbeşte macabru. La psiholog, el mărturiseşte: „Mama mi-a spus mereu să zâmbesc şi să am o faţă fericită”.

Filmul, care va fi lansat pe 4 octombrie, este independent de producţiile DC Universe.

Regizat de Todd Phillips, care este şi coscenarist, filmările pentru „Joker” au avut loc anul trecut în New York.

„Este o tragedie”, a spus Phillips, spre deosebire de personajul Joker, care susţine în film: „Obişnuiam să cred că viaţa mea era o tragedie, dar acum realizez că este o comedie”.

Regizorul a mai precizat în Las Vegas: „Nu am prea multe de spus despre film, pentru că încă ia o formă. Vreau să fie o surpriză”.

La convenţia din Las Vegas, Warner Bros. a mai prezentat „Pokemon: Detective Pikachu”, „Godzilla: King of the Monsters”, „It: Chapter 2” şi „The Goldfinch”, care vor fi lansate anul acesta.

Personajul Joker a fost introdus în prima bandă desenată „Batman”, în aprilie 1940. El este recunoscut pentru părul verde, hainele viu colorate şi grimasa omniprezentă.

Între cei care au interpretat rolul Joker se numără Cesar Romero, originar din New York. El a jucat timp de trei decenii în diverse filme până să fie distribuit în serialul „Batman” din anii 1960.

Jack Nicholson a interpretat rolul în filmul lui Tim Burton din 1989, australianul Heath Ledger, în „Dark Knight” (2008), partitură care i-a adus un Oscar postum, în timp ce Jared Leto a deţinut acest rol în 2016, în „Suicide Squad”.

Pentru Joker, Ledger s-a inspirat din picturile lui Francis Bacon, l-a avut ca muză pe Sid Vicious, dar a împrumutat ceva şi din personajul Alex din „Portocala mecanică”.

Un alt nume important de la Hollywood legat de acest personaj este Mark Hamill, care şi-a împrumutat vocea pentru seriale animate şi mai multe jocuri video.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.