Stăm acasă şi după weekend, după perioada de carantină, să ne speriem de kilogramele de pe cântar şi nu de cifrele din termometru, a spus Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, într-un mesaj neconvenţional adresat cetăţenilor de sărbătorile pascale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ucraina, la fel ca întreaga lume, sărbătoreşte Paştele acasă anul acesta. Şi, cum sărbătoarea va fi una neconvenţională, urările ar trebui să fie la fel de neobişnuite", a continuat preşedintele. 

Pentru că Paştele este o sărbătoare a bucuriei, Zelenski a făcut apel la întoarcerea la tradiţiile strămoşilor, "care nu aveau supermarketuri sau livrări la domiciliu online. Anul acesta, fiecare gospodină poate coace o pască de casă. Cele mai delicioase, pentru că sunt făcute de mâinile noastre. Fiecare bărbat al casei poate face frupturi delicioase. Şi împreună cu copiii noştri, vom vopsi ouă, murdărindu-ne de vopsea. Ca un fel de echipă naţională în familie. Şi sunt convinsă că după toate mâncărurile gătite împreună vor avea de 100 de ori un gust mai bun. Cărnaţi de casă cu hrean, găluşte, tort prăjit, şi cel mai important, ne vom aminti că bucătăria ucraineană este cea mai bună din lume". 

Zelenski a continuat: "Stăm acasă şi după weekend, după perioada de carantină, să ne speriem de cifrele de pe cântarul de la baie, nu de cele din termometru". 

El a îndemnat cetăţenii să rămână uniţi, acasă. "Vă amintiţi, în copilărie, când părinţii nu ne permiteau să ieşim afară? Astăzi, este o astfel de situaţie, noi nu le mai dăm voie părinţilor să iasă. Şi nu este răzbunare. Este felul nostru de a avea grijă de ei. Când stăm cu toţii acasă, suntem uniţi. Uniţi pentru siguranţa doctorilor, a sănătăţii naţiunii noastre şi pentru viitor". 

Zelenski a urat tuturor "sănătate, harul lui Dumnezeu şi o pască delicioasă!". 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.