Premiile Grammy, recompensele cele mai importante din industria muzicală din Statele Unite, au anunţat miercuri că adaugă o categorie pentru a onora cea mai bună coloană sonoră de jocuri video, un nou semnal în căutarea diversităţii şi o recunoaştere pentru sector.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premiul „cea mai bună coloană sonoră pentru jocuri video şi alte media interactive” face parte din cele cinci noi categorii care vor fi anunţate la cea de-a 65-a ceremonie Grammy, în 2023, alături de cea pentru „cel mai bun autor-compozitor al anului” şi „cel mai bun album de poezie rostit”.

 

„Prioritatea absolută a Academiei este de a reprezenta eficient genurile muzicale pe care le servim şi, în fiecare an, aceasta presupune să ne ascultăm membrii şi să ne asigurăm că regulile şi liniile directoare reflectă industria noastră în continuă schimbare”, a declarat, într-un comunicat, Harvey Mason Jr, preşedintele Recording Academy, care îi reuneşte pe profesioniştii din industria muzicală. 

Vestea a fost primită pozitiv pe reţelele de socializare, internauţii propunând recompense pentru coloanele sonore din „Street Fighter 3”, „Mario Kart 8” sau „Final Fantasy 8” ale compozitorului japonez Nobuo Uematsu, printre multe alte sugestii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.