Măsurile luate în Cehia pentru a stopa pandemia au golit sălile de concerte, cinematografe şi teatre la Praga, forţând industria spectacolului să inoveze, de exemplu lansând un festival cultural drive-in, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Festivalul Art Parking continuă de două săptămâni şi am avut în jur de 25 sau 30 de proiecţii de filme, piese de teatru şi concerte", a explicat pentru AFP producătorul evenimentului Jakub Vedral.

La sosire, spectatorii primesc un receptor cu căşti şi un cablu pentru a se conecta la radio-ul de la bordul maşinii sau pot urmări spectacolul în direct, coborând geamul maşinii. 

Personalul, cu măşti de protecţie, oferă şi un meniu cu gustări şi băuturi publicului adunat într-o piaţă municipală sau o gară abandonată. 

Vedral subliniază cu satisfacţie că festivalul a oferit locuri de muncă oamenilor care altfel ar fi fost nevoiţi să stea acasă. 

Luni vor fi redeschise sălile de concert şi cinematografele, pentru că restricţiilor vor fi ridicate.                

"Putem să continuăm încă două săptămâni. Dar este o acţiune de urgenţă şi vom fi încântaţi să ne reluăm activitatea culturală fără maşini", a asigurat el. 

Sâmbătă, pasagerii din aproape 60 de vehicule au asistat la un concert al grupului rock ceh Znouzectnost. 

"Nu am făcut niciodată ceva atât de exotic, să cântăm pentru maşini. Este o experienţă originală", a spus pentru AFP bateristul grupului, Caine.  

Spectatorii au claxonat şi au aprins farurile, au aplaudat şi au agitat braţele pe geamuri.                

Un tânăr, Martin Novohradsky, care a făcut o călătorie de 80 de kilometri pentru a asista la concert, a fost încântat. "Este super. Cel puţin nu rămânem blocaţi acasă şi putem să ascultăm muzică live", a afirmat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.