Peste 30 de filme din ţări precum Rusia, Suedia, Danemarca, Serbia, Marea Britanie, Mexic sau Australia vor fi prezentate în competiţiile Festivalului ”Dracula” de la Braşov, care va avea loc în perioada 12-16 octombrie şi care se va deschide cu proiecţia peliculei ”Inferno”, bazat pe romanul cu acelaşi nume al scriitorului Dan Brown.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmele vor fi proiectate la Teatrul ”Sică Alexandrescu“, la Cinemateca Patria, Cinema One şi Centrul Cultural Reduta, din municipiul Braşov.

Festivalul se va deschide, miercuri, cu prezentarea peliculei ”Inferno” (SUA, 2016), un thriller bazat pe romanul cu acelaşi nume al scriitorului Dan Brown. Protagonişti sunt actorii Tom Hanks şi Felicity Jones, iar într-un rol secundar apare actriţă româncă Ana Ularu.

”Faimosul expert în simbolistică, Robert Langdon (Tom Hanks), se află pe urmele unor indicii care îl conduc la marele Dante. Doar că acesta se trezeşte amnezic într-un spital italian, unde se aliază cu Sienna Brooks (Felicity Jones), o doctoriţă care, speră el, îl va ajuta să îşi redobândească memoria. Împreună pleacă într-o cursă nebunească prin Europa pentru a dejuca un complot mondial”, se arată într-un comunicat al organizatorilor festivalului.

La Dracula Film Festival vor fi proiectate în premieră în România cel mai recent film din seria ”Blair Witch” şi ”Camera terorii/ The Disappointments Room”, un thriller supranatural cu Kate Beckinsale.

Intrarea la proiecţiile filmelor este liberă.

În competiţia pentru trofeul ”Dracula” sunt şase lungmetraje din Rusia, Ungaria, Suedia, Danemarca, Serbia şi Marea Britanie.

Astfel, este vorba despre SF-ul ”The Rift” (r. Dejan Zecevic, 2016), din Serbia, despre investigarea unui satelit prăbuşit care duce la o epidemie de zombie; producţia rusească ”Drive” (r. Oleg Asadulin, 2016), în care personajul principal este o maşină de lux posedată; ”The Man Who Was Thursday” (r. Balazs Juszt, Ungaria, 2016), un thriller paranormal; ”The Open” (r. Marc Lahore, 2015, Marea Britanie), unul dintre cele mai frapante filme fantastice ale ultimilor ani, despre ”trei rebeli care joacă tenis în mijlocul pustietăţii îndrăznind să viseze, deşi viaţa s-a transformat într-o farsă şi sfârşitul lumii se apropie”; ”The Giant” (r. Johannes Nyholm, 2016), filmul suedez care a făcut parte din competiţia festivalului de la San Sebastian; ”What We Become” (r. Bo Mikkelsen , 2015), din Danemarca, prezent şi în selecţia festivalurilor de la Sitges, Bruxelles, Londra şi Zagreb.

În competiţia pentru trofeul ”Little Dracula” au fost selectate 19 scurtmetraje, majoritatea europene, dar şi din Mexic şi Australia.

De asemenea, opt filme care inovează din scenariu, regie sau care beneficiază de abordări vizuale memorabile se regăsesc în competiţia de scurtmetraje româneşti.

Nici concertele nu lipsesc din cadrul festivalului. Vineri, în Club Rockstadt, după ora 20.00, vor concerta Altar şi God The Barbarian Horde, iar sâmbătă Omul cu Şobolani şi Kryptonite Sparks. Preţul unui bilet este de 35 de lei.

Tot sâmbătă, de la ora 22.00, la HOF Cafe, va mixa Gojira & Planet H, intarea fiind liberă.

Dracula Film Festival este organizat de Asociaţia Culturală Fanzin şi prezentat de Viasat History. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.