Peste 10.000 de persoane au participat la Bucharest Jazz Festival 2017, care a avut loc între 3 şi 9 iulie şi l-a avut pe saxofonistul Branford Marsalis cap de afiş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fotograful american Sánta István Csaba, alături de directorul artistic al festivalului, Teodora Enache, şi de directorul Arcub, Mihaela Păun, au deschis festivalul de jazz de la Bucureşti cu vernisajul expoziţiei solo ”Jazzonance”, dedicată ultimelor legende jazzului din a doua jumătate a secolului trecut.

În cadrul festivalului au avut loc ateliere şi conferinţe, jam sessions, minirecitalurile concursului New Jazz Voices şi concerte live.

Trupa KRiSPER a deschis seria concertelor, pe 5 iulie, urmată de Luiza Zan & Big Band-ul Radio condus de dirijorul Ionel Tudor. Una dintre cele mai bune voci feminine ale noii generaţii de jazz, cu rădăcini în zona muzicală underground, A-C Leonte şi-a prezentat pe 6 iulie la Bucharest Jazz Festival cel mai recent proiect al său, ”Reveries”, iar Ion Baciu Jr., împreună cu Ari Hoenig şi Or Bareket, a combinat baladele cu improvizaţiile de jazz.

În premieră la Bucharest Jazz Festival, pe scena din Piaţa George Enescu s-au făcut auzite versuri de Walt Whitman pe ritmuri blues în concertul Mike Godoroja & Blue Spirit de pe 7 iulie. În aceeaşi seară au concertat Stanley Jordan, Gábor Dörnyei, Kornél Horváth aflaţi în turneul ”The Thunder”.

Seara de 8 iulie a fost rezervată unor artişti nominalizaţi la premiile Grammy - mii de spectatori au venit în Piaţa George Enescu să o vadă pe fosta percuţionistă a lui Miles Davis şi Jan Garbarek, Marilyn Mazur, iar concertul Branford Marsalis Quartet & Kurt Elling a făcut deliciul publicului.

Duminică, la închiderea festivalului, au concertat grupului basarabean de etno-jazz Trigon şi formaţia world music a percuţionistului israelian de origini braziliene Joca Perpignan.

 

În ultima zi de festival, Teodora Enache a anunţat pe scena din Piaţa George Enescu câştigătorul concursului New Jazz Voices: Vlad Simon.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.