Ultimele 1.064 de sticle ale "maestrului Pinot Noir-ului" Henri Jayer au fost vândute, duminică, la Geneva, de fiicele viticultorului decedat în 2006 la vârsta de 84 de ani pentru aproape 30 de milioane de euro, anunţă AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această vânzare istorică, care a durat şase ore şi jumătate şi care s-a desfăşurat pe domeniul Châteauvieux de la Geneva, "s-a încheiat cu o cifră de afaceri de 34,5 milioane de franci elveţieni (29,8 milioane de euro), a declarat casa de licitaţie genoveză Baghera Wines care o prezintă ca pe o sumă record. 

Totalitatea sticlelor puse în vânzare a fost estimată de experţi între 6,7 şi 13 milioane de franci elveţieni (între 5,7 şi 11,2 milioane de euro). 

"La 12 ani după decesul său, vinurile semnate de celebrul artizan-viticultor rămân fără îndoială cele mai scumpe vinuri din lume", potrivit Baghera Wines.

O sută de licitatori provenind din lumea întreagă s-au luptat, prin telefon sau online, pentru ultimele sticle ale "Regelui din Bourgogne". Toate loturile au fost vândute şi au fost "foarte, foarte disputate", a asigurat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a casei de licitaţie, Emilie Drouin.

Cele 855 de sticle şi 209 magnum reunite în această vânzare inedită constituie totalitatea sticlelor lui Henri Jayer care le-a strâns de-a lungul vieţii într-o cramă de pe domeniul său de la Vosne-Romanée.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.