Pelicule propuse sau aflate în cursa pentru Oscarul la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină” vor fi proiectate, în weekend, la Cinema Elvire Popesco din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oscar Wekend are loc înaintea anunţării nominalizărilor la cea de-a 90-a ediţie a prestigioaselor premii - 23 ianuarie. Gala decernării trofeelor va avea loc pe 4 martie, la Los Angeles.

În perioada 19 - 21 ianuarie, la Cinema Elvire Popesco vor fi prezentate cinci producţii - „120 Battements par minute” (Franţa), de Robin Campillo, care va rula în cinematografele româneşti din 26 ianuarie, „Fixeur” (România), de Adrian Sitaru, „Loveless” (Rusia), de Andrei Zvyagintsev, „On Body and Soul” (Ungaria), de Ildiko Enyedi, şi „Happy End” (Austria), de Michael Haneke.

Oscar Weekend este organizat de Voodoo Films şi Asociatia Cinemascop, în parteneriat cu Ambasada Franţei, Institutul Francez din Bucureşti, Independenţa Film, Bad Unicornşi Domestic Film.

Biletele şi sunt disponibile pe Eventbook.ro şi la casieria cinematografului Elvire Popesco.

Pentru proiecţia filmului „120 BPM” din 19 ianuarie, urmată de dezbatere pe tema educaţiei sexuale, accesul grupurilor de elevi de liceu care au peste 15 ani şi doresc să participe însoţiţi de profesor, accesul este gratuit în limita locurilor disponibile şi se face pe bază de înscriere în prealabil la adresa: contact@piartvision.com, până pe 17 ianuarie. Pentru proiecţiile filmului lui Campillo din 20 şi 21 ianuarie, elevii de liceu care au vârste de peste 15 ani au acces la bilete cu valoare de 5 lei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.