Grupul Oregon, bateristul Jojo Mayer, cu proiectul său Nerve, şi pianistul Bugge Wesseltoft se numără printre artiştii care vor susţine concerte la clubul Control în seria Jazz Nouveau 2018.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jazz Nouveau va debuta cu trupa israeliană Alaska Snack Time, care va concerta pe 29 ianuarie pentru prima dată în România.
Cei patru tineri muzicieni din Tel Aviv aduc un sound modern care combină muzica electronică, ritmurile africane, hip hop-ul şi jazz-ul.

Pe 12 februarie, o nouă premieră în ţara noastră, trupa americană Kneebody. Activă din 2001, Kneebody este comparată cu Radiohead, pentru peisajul sonor intens, cu Queens of The Stone Age, pentru energia debordantă, şi cu Brad Mehldau, pentru profunzimea armonică şi libertatea improvizatorică.

Tot în februarie, pe 26, va concerta grupul Malox din Israel. Trupa alansat deja trei albume cu influenţe punk, klezmer, rock, polka.

Pe 12 martie, va urca pe scena bucureşteană grupul Oregon. Cu 30 de albume lansate, trupa a fost formată în 1970. Ralph Towner, chitaristul şi liderul Oregon, este considerat de comunitatea muzicală un adevărat vizionar.  Lista colaborărilor sale este plină de nume cunoscute: Jan Garbarek, Keith Jarret, Gary Burton şi John Abercrombie. Alături de Paul McCandless (oboi, saxofon), Paolino Dalla Porta (contrabas), Mark Walker (tobe, percuţii), el va prezenta cel mai nou album,  „Lantern”, editat în 2017. 

O altă premieră în România o reprezintă concertul pe care Mary Halvorson’s-Code Girl îl va susţine pe 19 martie. Originară din Statele Unite, chitarista Mary Halvorson este considerată de unii critici o „improvizatoare imprevizibilă”. Cu 30 de albume la activ şi colaborări cu Marc Ribot şi Trevor Dunn, între alţii, ea va veni la Bucureşti cu cvintetul său, căruia i s-a alăturat trompetistul american Ambrose Akinmusire.

Pe 30 aprilie, de Ziua Internaţională a Jazz-ului, va concerta Jojo Mayer/ Nerve. Considerat unul dintre cei mai inovatori baterişti din lume, elveţianul stabilit la New York este faimos pentru integrarea în jazz a influenţelor drum and bass şi jungle. Tehnica sa i-a adus în 2014 includerea de către Modern Drummer Magazines pe lista 50 Greatest Drummers of All Time.

La vârsta de 18 ani, Jojo Mayer cânta deja cu legendele jazz-ului Dizzy Gillespie şi Nina Simone, iar în 1997 forma grupul Nerve, care reexaminează relaţia dintre creativitatea umană şi tehnologia digitală, punând bazele unei noi forme de expresie muzicală, unică astăzi în lume.

Pe 7 mai, o alta premieră soseşte din Olanda - grupul Kuhn Fu. Cu un chitarist neamţ, un basist  turc, un clarinetist israelian si un baterist englez, muzica Kuhn Fu are groove, umor, virtuozitate, plus un mix de jazz, punk, psihedelic rock, muzică simfonic şi blues.

Reputatul pianist norvegian Bugge Wesseltoft revine, pe 21 mai, la Control, de data aceasta alături de bateristul american Christian Prommer.

Considerat un pianist de excepţie încă din anii 90, Bugge Wesseltoft a colaborat cu nume ca Jan Garbarek, Sidsel Endresen, Terje Rypdal şi Dhafer Youssef. Christian Prommer are o experienţă de 20 de ani ca producător şi instrumentist, perioadă în care şi-a pus talentul în slujba multor proiecte de succes din muzica electronică, între care Flash, Trüby Trio, Voom Voom şi Dj Hell.

Biletele pentru aceste concerte au preţuri de 35 şi 50 de lei şi pot fi cumpărate de pe Eventbook.ro. Evenimentele încep de la ora 20.00, iar accesul publicului în club se face începând cu ora 19.30, transmit organizatorii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.