Obiecte care i-au aparţinut chitaristului şi solistului Greg Lake, fondator al grupurilor King Crimson şi Emerson, Lake & Palmer, vor fi scoase la licitaţie pe 18 mai, de casa Julien.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Muzicianul britanic a murit pe 7 decembrie 2016, la vârsta de 69 de ani.

Instrumente, amplificatoare şi costume de scenă, bijuterii şi texte scrise de mână se numără între loturi, informează rollingstone.com.

Unul dintre cele mai valoroase este chitara electrică Gretsch G6120 Chet Atkins, estimată la 2.000 - 3.000 de dolari, pe care el a folosit-o în turneul „Songs of a Lifetime” din 2012. 

O versiune scrisă de mână a versurilor „Karn Evil 9: 1st Impression – Part 1”, piesă inclusă pe albumul ELP „Brain Salad Surgery” din 1973, este estimată la 400 - 600 de dolari.

În plus, în licitaţie este inclus un covor persan folosit în anii 1970 în concertele trupei Emerson, Lake & Palmer. El este estimat la 8.000 - 10.000 de dolari.

Loturile vor fi scoase la vânzare în licitaţia „Music Icons”, ce va avea loc la Hard Rock Cafe din New York şi unde vor mai fi licitate obiecte ce au aparţinut unora ca Aretha Franklin, Cher, Miley Cyrus, Ed Sheeran, Justin Timberlake, Britney Spears, Rihanna, Tupac Shakur, Madonna, Beyoncé.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.