Un judecător a refuzat să blocheze lansarea filmului „The Laundromat”, producţie Netflix bazată pe scandalul Panama Papers, potrivit The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jurgen Mossack şi Ramon Fonseca - avocaţii aflaţi în centrul scandalului - au depus marţi, la o curte de justiţie din Connecticut, o cerere în care susţin că au fost defăimaţi de acest film. Ei au cerut interzicerea distribuirii producţiei regizate de Steven Soderberg pe platforma Netflix.

Judecătoarea Janet Bond Arterton a respins solicitarea şi a transferat cazul în California. Ea a considerat reclamaţia ca fiind frivolă şi cu scopul de a cenzura exprimarea creativă.

„Filmul lui Steven Soderbergh spune o poveste importantă despre exploatarea oamenilor nevinovaţi şi folosirea abuzivă a sistemului financiar. Din fericire, puteţi urmări acum «The Laundromat» - filmul pe care Mossack şi Fonseca au încercat să îl cenzureze - pe Netflix”.

În opinia ei, curtea din Connecticut nu are jurisdicţie în această problemă.

Lungmetrajul, cu Meryl Streep, Gary Oldman şi Antonio Banderas în distribuţie, a avut premiera mondială în competiţia Festivalului de la Veneţia de anul acesta şi a fost prezentat într-un număr limitat de cinematografe pe 27 septembrie. El este disponibil, de vineri, pe platforma Netflix.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.