O casetă cu piese inedite înregistrate de membrii trupei engleze Radiohead în timpul liceului va fi scoasă la licitaţie şi este aşteptat să fie vândută pentru 2.000 de lire sterline, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei cinci membri s-au întâlnit în timpul şcolii, în Abingdon, Oxfordshire, şi, iniţial, au cântat sub numele On a Friday, înainte de a cunoaşte succesul cu albume ca „OK Computer” şi „The Bends”.

Caseta aflată în prim-plan acum a fost dată unui prieten al grupului în anii 1990. Ea cuprinde şase piese, dintre care trei nu au fost făcute public până acum - „Promise Me”, „Boy In A Box” şi „These Chains” -, note şi un logo realizate de liderul trupei, Yhom Yorke. 

Membrii trupei, din care fac parte şi fraţii Jonny şi Colin Greenwood, Ed O'Brien şi Philip Selway, au urmat cursurile Abingdon School în anii 1980 şi şi-au luat numele după ziua în care repetau.

Vânzătorul, care a dorit să rămână anonim, a cunoscut grupul la începutul anilor 1990 şi a primit caseta din partea membrilor.

Este estimat că piesele au fost înregistrate înainte de a semna cu EMI Records şi de a-şi schimba numele în Radiohead, în 1991.

Caseta face parte din licitaţia online „Punk and Indie” ce va avea loc pe 26 ianuarie la Omega Auctions.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.