O carte de memorii, recent descoperită, a legendarului actor american Paul Newman, în care vorbeşte despre faimă, căsătorie şi cum să îmbătrâneşti cu graţie, va fi publicată anul viitor, a anunţat editura Knopf, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Newman, unul dintre cele mai mari staruri ai anilor '60 - '70, a început să-şi scrie memoriile în anii '80 pentru a abate atenţia mass-media asupra sa, se arată în comunicatul editurii Knopf. El nu a publicat anterior morţii sale, în 2008, nicio autobiografie. 

Editura Knopf afirmă că volumul de memorii, care nu are încă un titlu, cuprinde gândurile actorului din „Butch Cassidy and the Sundance Kid” despre actorie, regie, cei 50 de ani de căsnicie cu actriţa Joanne Woodward, curse de maşini, politică şi celebritate. 

Memoriile se bazează pe conversaţiile lui Newman cu Stewart Stern. Acesta din urmă a vorbit cu zeci de prieteni şi colegi ai actorului, discuţiile cu mulţi dintre ei fiind înregistrate. 

Editura Knopf a precizat că transcrierile memoriilor au fost recent descoperite în casa actriţei Joanne Woodward, în vârstă de 91 de ani, şi au primit aprobarea de a fi publicate din partea familiei. 

Peter Gethers, care editează cartea, a spus că arată o faţă a lui Newman care nu a mai fost văzută până acum. 

Newman, cunoscut pentru ochii săi albaştri pătrunzători, a câştigat un Oscar pentru „The Color of Money” din 1986 şi a fost nominalizat de nouă ori la premiile Oscar pentru roluri în filme precum „Cool Hand Luke” şi „The Verdict”.

De asemenea, cunoscut pentru curse de maşini, el s-a retras din actorie în 2007 şi a murit din cauza cancerului la plămâni la vârsta de 83 de ani. 

Editura Knopf a anunţat că memoriile vor fi publicate în toamna anului 2022.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.