Filmele recompensate anul acesta cu Ursul de Aur (Berlinală), Palme d'Or (Cannes) şi Leul de Aur (Veneţia) vor fi prezentate la cea de noua ediţie a Les Films de Cannes à Bucarest.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ziua de Aur, devenită tradiţie la Les Films de Cannes à Bucarest, oferă spectatorilor bucureşteni ocazia de a urmări în aceeaşi zi, consecutiv, filmele care au câştigat marile premii în competiţiile celor mai prestigioase festivaluri de film din lume: Berlin, Cannes şi Veneţia.

Astfel, duminică, 28 octombrie, vor fi proiectate, „Touch Me Not/ Nu mă atinge-mă”, de Adina Pintilie, câştigătorul Ursului de Aur la Berlin, „Shoplifters”, de Hirokazu Kore-eda, câştigătorul Palme d'Or la Cannes, şi „Roma”, de Alfonso Cuarón, câştigătorul Leului de Aur la Veneţia.

Proiecţiile vor avea loc la Cinema Pro - „Touch Me Not”, la Cinema Elvire Popesco - „Shoplifters” şi la Băneasa Grand Cinema & More - „Roma”.

Filmul realizat de Alfonso Cuarón a fost filmat pe peliculă de 65 mm, în format 4K şi mixat în condiţii tehnologice Dolby Atmos, şi este dorinţa regizorului ca filmul să fie proiectat doar în acest format. Prin urmare, va fi prezentat în cea mai performantă sală de acest fel din România, sala Grand Ultra de la Băneasa Grand Cinema & More.

„Roma” marchează întoarcerea lui Alfonso Cuarón acasă, în Mexic, şi este totodată văzut ca cel mai personal film al regizorului, fiind inspirat de poveştile femeilor din copilăria sa. Filmul, o producţie Netflix, nu va ajunge pe marile ecrane din România, proiecţia din cadrul festivalului fiind un eveniment unic, realizat cu permisiunea expresă a realizatorului şi producătorilor.

„Shoplifters”
„Shoplifters”

Lungmetrajul „Shoplifters”, cel mai recent film al regizorului coreean Kore-eda, câştigătorul Palme d'Or de anul acesta, este povestea unei familii de hoţi mărunţi care găsesc o fetiţă abandonată şi decid să o crească ca şi cum ar fi copilul lor.

„Shoplifters” va intra în cinematografe pe 26 octombrie, distribuit de Independenţa Film.

„Nu mă atinge-mă”
„Nu mă atinge-mă”

La graniţa dintre realitate şi ficţiune, „Touch Me Not”, debutul în lungmetraj al Adinei Pintilie, câştigător al Ursului de Aur şi al premiului pentru cel mai bun debut la Berlin, vorbeşte despre nevoia de contact uman şi teama de intimitate, despre cum putem iubi fără să ne pierdem pe noi înşine.

„Touch Me Not” va fi distribuit în peste 30 de ţări din Europa, America de Nord şi Asia. În România, filmul va fi lansat în cinematografe începând cu ianuarie 2019.

Ediţia 2018 a Les Films de Cannes à Bucarest va avea loc între 19 şi 28 octombrie la Cinema Pro, Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Ţăranului, Cinemateca Union şi Băneasa Grand Cinema & More. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.