„Nopţile Cabiriei/ Le notti di Cabiria”, unul dintre filmele de referinţă ale emblematicului regizor italian Federico Fellini, va fi prezentat la ediţia de anul acesta a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul, care va avea loc între 12 şi 16 august, la Sfântu Gheorghe (Delta Dunării).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul cu Giulietta Masina în rol principal a fost lansat în 1957 şi i-a adus lui Fellini al doilea Oscar din carieră, la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină”. Masina, care i-a fost soţie, a fost premiată pentru interpretarea din această peliculă la festivalurile de la Cannes şi San Sebastian. 

Lungmetrajul, ultimul dintr-o trilogie din care fac parte „La Strada” (1954) şi „Il Bidone” (1955), prezintă viaţa şi societatea Romei anilor 1950, privite prin ochii unei tinere prostituate naive (Giulietta Masina), aflată în căutarea iubirii adevărate.

Filmul a fost recondiţionat digital în 1998, ocazie cu care i-a fost adăugat un fragment de aproximativ 7 minute, care nu se regăsea în varianta originală.

Federico Fellini (20 ianuarie 1920 – 31 octombrie 1993) este unul dintre cei mai influenţi cineaşti din istorie şi primul regizor european care a primit cinci premii Oscar. „La Strada” (1954), Nopţile Cabiriei (1957), 8½ (1963) şi Amarcord (1973) sunt filmele care i-au adus patru statuete Oscar, iar în 1993 el a fost recompensat cu premiul pentru întreaga carieră. 

A fost premiat la Cannes şi Veneţia, dar şi de Academiile italiană şi britanică de film, a primit patru Globuri de Aur, a fost de 12 ori nominalizat la Oscar. În 1989, Academia europeană de film l-a recompensat cu un trofeu pentru întreaga activitate.

În cadrul celei de-a 17-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul vor fi proiectate şi cele mai noi filme realizate de Dan Chişu, Alexander Nanau, Radu Ciorniciuc şi Ivana Mladenović.

Anonimul 2020 va debuta cu proiecţia lungmetrajului „The Father”, regizat de Florian Zeller, cu Anthony Hopkins şi Olivia Colman în distribuţie, şi se va încheia cu proiecţia „Malmkrog” al lui Cristi Puiu.

Cea de-a 17-a ediţie a festivalului se va desfăşura exclusiv în aer liber, cu maxim 400 de participanţi la fiecare proiecţie. Accesul la proiecţii este gratuit şi va fi posibil doar în baza rezervărilor (bilete cu valoare 0) făcute pe eventbook.ro, începând cu 11 august.

Programul cuprinde şi două competiţii de scurtmetraje, româneşti şi internaţionale, precum şi întâlniri şi dialoguri între cineaşti şi public.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.