Muzicianul Nicu Alifantis a publicat pe Facebook o fotografie în care apare cu un guler special, după un accident care a afectat discurile cervicale C5 şi C7. Potrivit anunţului său, artistul a fost internat la terapie intensivă, la Metropolitan Hospital.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Despre întâmplarea prin care am trecut zilele trecute, relatarea va fi una scurtă, pentru că altfel, risc să devin patetic şi detest acest lucru. Aşadar, doamnelor şi domnilor, a fost C5-C7 şi nu e vorba de o mutare de şah, ci una de cervicală. De la o anumită vârstă, ambalajul ne-ncurcă, începe să scârţâie, asta e!”, a scris Nicu Alifantis pe Facebook. 

El nu a detaliat întâmplarea prin care a trecut şi a mulţumit mai multor medici care i-au fost alături. 

”Cum am ajuns în această situaţie n-are importanţă, recunosc însă, am avut mare noroc să nimeresc pe mâinile unor profesionişti desăvârşiţi. Chestiune de şansă. Mă voi rezuma în a mulţumi, deşi cuvintele sunt prea puţine, domnului Dr. Constantin Sorin Crăciunaş, medic primar neurochirurg - Chirurgie spinală şi doamnei Dr. Luminiţa Ionica Neagoe, Medic Specialist în Anestezie - terapie intensivă. De asemenea, plecăciuni, tuturor celor ce au fost în preajma mea la Metropolitan Hospital! Aşa că povestea poate merge mai departe!”, a mai scris muzicianul. 

Nicu Alifantis s-a născut la 31 mai 1954, în Brăila. Este muzician, cântăreţ şi compozitor român de muzică folk şi muzică de teatru, actor şi poet.

A urmat studii muzicale particulare şi a debutat scenic în anul 1973. În 1975 s-a angajat la Teatrul ”Maria Filotti” din Brăila, devenind cunoscut şi iubit de public. În 1976, casa de discuri Electrecord îi editează primul material discografic, ”Cântec de noapte”, cu patru piese. 

După stagiul militar, a devenit membru al Cenaclului Flacăra, condus de poetul Adrian Păunescu, şi a participat la majoritatea ”întâmplărilor artistice”, melodiile sale figurând pe compilaţiile ”Folk 1” şi ”Folk 2” apărute la Electrecord în 1977 şi, respectiv, în 1978. În 1983, la apariţia triplului LP care marca 10 ani de activitate a cenaclului, Nicu Alifantis a fost cel mai bine reprezentat cantautor de pe acest album, cu trei piese. 

Între 1973 şi 2002 a susţinut mii de concerte. În 1995, Nicu Alifantis a înfiinţat grupul Alifantis & Zan, ca trupă de studio pentru albumul său ”Voiaj”. În 1996, după înregistrarea albumului ”Nichita”, Zan devine o trupă de proiecte din care mai fac parte Virgil Popescu (chitară bas, voce), Sorin Voinea (claviaturi, voce), Răzvan Mirică (chitară electrică şi acustică, sitar, mandolină, voce), Relu Biţulescu (tobe, percuţie).

În aprilie 1999 a înfiinţat Fundaţia Nicu Alifantis cu scopul de a promova ”proiecte artistice în care valoarea, forţa şi autenticitatea vor fi primordiale”.

Cel mai recent album al său, ”Madame mon amour”, a fost lansat în 2016 şi cuprinde 15 cântece de iubire şi un poem, toate marca Alifantis, închinate ”Doamnelor sufletelor noastre”. Volumul ”FaceCarte”, apărut tot anul trecut, este un fel de jurnal al ultimilor cinci ani, în care artistul a adunat emoţii, sentimente, gânduri, bucurii, ”povestiri despre mine, despre oameni”, aşa cum scrie chiar autorul pe site-ul alifantis.ro. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.