Cântăreţul şi compozitorul canadian Neil Young a anunţat că va lansa online o arhivă care va include ”fiecare single, piesă înregistrată şi album pe care le-am produs” de la întâia sesiune de înregistrări la care a participat, în 1963.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Arhiva va funcţiona ca o cronologie, în care fanii vor putea accesa piese ori albume şi pot viziona informaţii despre fiecare lansare.

Un reprezentant al lui Young a precizat că proiectul se află în lucru de mai mulţi ani şi că încă nu există o dată de lansare stabilită pentru acesta.

Mai mult decât oricare artist, excepţie făcând poate Frank Zappa şi Prince, scrie Variety, Neil Young este extrem de prolific şi un curator meticulos al propriei cariere.

Cântece şi albume rămân nelasate ani sau decenii după creare. Cel mai recent exemplu îl reprezintă lansarea pe 8 septembrie a discului ”Hitchhiker”, un album acustic, care conţine versiuni ale unor piese precum ”Pocahontas”, “Captain Kennedy” şi melodia ce dă titlul, care a fost păstrată timp de 41 de ani.

Neil Percival Young, născut pe 12 noiembrie 1945, în Toronto, este cântăreţ, chitarist, compozitor şi textier, ale cărui piese se inspiră din stilurile folk, rock şi country. În 1966 a format Buffalo Springfield, iar în 1969 s-a alăturat grupului Crosby, Stills & Nash. A explorat însă şi alte genuri muzicale, precum blues, muzică electronică şi grunge. Începând cu anul 1969 a lansat, până în prezent, 37 de albume de studio. A regizat mai multe filme sub pseudonimul Bernard Shakey, între care ”Journey Through the Past” (1973), ”Rust Never Sleeps” (1979), ”Human Highway” (1982), ”Greendale” (2003) şi ”CSNY/Déjà Vu” (2008). În plus, a contribuit la coloanele sonore ale filmelor ”Philadelphia” (1993) şi ”Dead Man” (1995). A fost recompensat cu mai multe premii Grammy şi Juno. În 1995, a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame ca artist solo, iar în 1997, ca membru al formaţiei Buffalo Springfield.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.