Muzicianul american Neil Young va lansa în luna octombrie un nou album alături de trupa Crazy Horse, intitulat „Colorado”, iar primul single este „Rainbow of Colors”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acesta va fi al 13-lea album înregistrat împreună cu Crazy Horse, primul după şapte ani („Psychedelic Pill”), şi al 41-lea al muzicianului.

Neil Percival Young, născut pe 12 noiembrie 1945, în Toronto, este cântăreţ, chitarist, compozitor şi textier, ale cărui piese se inspiră din stilurile folk, rock şi country. În 1966 a format Buffalo Springfield, iar în 1969 s-a alăturat grupului Crosby, Stills & Nash. A explorat însă şi alte genuri muzicale, precum blues, muzică electronică şi grunge. Începând cu anul 1969, a lansat 40 de albume de studio. A regizat mai multe filme sub pseudonimul Bernard Shakey, între care „Journey Through the Past” (1973), „Rust Never Sleeps” (1979), „Human Highway” (1982), „Greendale” (2003) şi „CSNY/ Déjà Vu” (2008). În plus, a contribuit la coloanele sonore ale filmelor „Philadelphia” (1993) şi „Dead Man” (1995). A fost recompensat cu mai multe premii Grammy şi Juno. În 1995, a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame ca artist solo, iar în 1997, ca membru al formaţiei Buffalo Springfield.

Artistul a dezvăluit că a înregistrat cu Crazy Horse în luna aprilie, iar despre „Colorado” el a spus că va cuprinde 10 piese cu durata „de la 3 minute la peste 13 minute”, citează NME. Albumul va fi lansat în variantele digital, CD şi vinil.

La începutul acestei luni, Neil Young a anunţat că amână toate planurile de turneu pentru anul acesta, pentru a se concentra pe 15 proiecte cinematografice. Unul dintre ele este „Mountaintop Sessions”, un documentar al realizării albumului „Colorado”. El va fi lansat în aceeaşi săptămână în care urmează să apară materialul de studio.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.