Muzicianul Paul McCartney şi fosta balerină Darcey Bussell au fost decoraţi vineri de regina Elizabeth II, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Buckingham, cu titlurile Companion of Honour şi Dame of Honour.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul membru al trupei The Beatles în vârstă de 75 de ani, care a primit însemnele de Cavaler în urmă cu 20 de ani, a fost acum decorat pentru activitatea sa în folosul muzicii.

Titlul de Companion of Honour este oferit pentru realizările excepţionale la nivel naţional şi nu pot exista mai mult de 65 de astfel de tiluri în acelaşi timp.

Darcey Bussell a primit, vineri dimineaţă, din partea reginei Marii Britanii echivalentul - Dame of Honour.

„Este o imensă omoare pentru mine şi familia mea şi mă gândesc cât de mândri ar fi fost mama şi tatăl meu din Liverpool dacă ar fi văzut asta”, a spus Paul McCartney.

Dame Darcey Bussell a comparat ceremonia cu cea a propriei căsătorii şi a sugerat ca prinţul Harry să fie primul membru al familiei regale care să participe la emisiunea-concurs „Strictly Come Dancing”, la care ea este jurat. În plus, a dezvăluit că i-a invitat pe prinţul de Wales şi ducesa de Cornwall să asiste la competiţie.

Despre titlul primit, ea a spus: „A fost un şoc. E ca şi când te-a căsători şi îţi dai brusc seama că eşti aici şi că aproape s-a încheiat. Nu mă aşteptam. Încă susţin lumea dansului şi, pentru mine, această recunoaştere este pentru toate instituţiile în care sunt implicată”.

Darcey Bussell a primit distincţia pentru serviciile aduse dansului, după o carieră de peste 30 de ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.