Muzicianul britanic Kenny Lynch, care a mers în turneu cu The Beatles şi a compus pentru grupul Small Faces, a murit la vârsta de 81 de ani, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit familiei, Lynch a murit în primele ore ale zile de miercuri. 

Kenny Lynch a avut două piese care au ajuns între primele zece single-uri în Marea Britanie: „Up on the Roof” şi „You Can Never Stop Me Loving You”, în 1962, respectiv 1963. A apărut în numeroase emisiuni de televiziune, dar şi în filme.

Născut în Londra, în 1938, a fost unul dintre puţinii cântăreţi britanici de culoare care au devenit celebri în anii 1960.

A fost primul artist care a reinterpretat o piesă a trupei The Beatles - „Misery”, în 1963.

Zece ani mai târziu, a apărut alături de Paul şi Linda McCartney pe coperta albumului Wings „Band on the Run”.

Între filmele în care a jucat se numără „The Plank” şi „Carry On Loving”.

În 1970, a primit însemnele Ordinului Imperiului Britanic pentru serviciile în slujba divertismentului.

„Totul este amuzant pentru mine, totul este muzical pentru mine, totul poate fi citit, din punctul meu de vedere”, a spus Lynch recent într-un interviu. El fusese diagnosticat cu cancer de prostată. „Aşa am trecut prin viaţă şi aşa ar trebui să merg următoarele săptămâni rămase”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.