Moştenitorii cântăreţului Prince au dat în judecată un spital din Illinois şi lanţul de farmacii Walgreens, susţinând că pârâţii ar fi putut preveni moartea artistului, care a avut loc în 2016, în urma unei supradoze de fentanil, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prin procesul de omor din culpă, intentat la Cook County Circuit Court din Chicago, vineri, un doctor şi un farmacist de la Trinity Medical Center din Rock Island, Illinois, sunt acuzaţi că au eşuat în a investiga supradoza şi în a se asigura că starul primeşte consultanţă potrivită.

Cei şase moştenitori ai lui Prince acuză şi doi farmacişti angajaţi de Walgreens de eliberarea incorectă a reţetei medicale a cântăreţului.

Reprezentanţii spitalului nu au putut fi contactaţi de Reuters pentru a oferi un comentariu. Un purtător de cuvânt al UnityPoint Health, companie care deţine spitalul, a spus pentru publicaţia Minneapolis Star-Tribune că această companie nu comentează cu privire la litigiu.

Un purtător de cuvânt al Walgreens, a cărei companie-mamă este Walgreens Boots Alliance Inc, a refuzat să comenteze.

Prince a fost găsit fără viaţă pe 21 aprilie 2016, la reşedinţa şi studioul său din Paisley Park, în apropiere de Minneapolis. Artistul avea vârsta de 57 de ani. Cauza oficială a decesului a fost autoadministrarea unei supradoze de fentanil, un analgezic de 50 de ori mai puternic decât heroina, pe care l-a ingerat ca pe un medicament contra durerii.

Săptămâna trecută, un procuror din Minnesota a transmis că nu vor fi urmăriri penale ca urmare a anchetei asupra circumstanţelor morţii lui Prince, după ce investigaţia, care a durat doi ani, a eşuat în a determina de unde a obţinut artistul un medicament contra durerii contrafăcut cu fentanil.

Potrivit unor documente din instanţă apărute în aprilie 2017, poliţia care a investigat decesul lui Prince a găsit numeroase opioide în locuinţa artistului. 

Însă, procurorul a precizat că nu există dovezi că Prince ar fi luat cu bună ştiinţă fentanil şi că medicul nu i-a prescris un astfel de medicament. 

Prince a murit cu o zi înainte de a se întâlni cu un medic din California specializat în tratamentul contra dependenţei.

După decesul cântăreţului, artista Sheila E. a spus pentru „Entertainment Tonight” că artistul a suferit de dureri la şold şi la genunchi după decenii în care a susţinut spectacole.

Un raport toxicologic confidenţial întocmit după autopsia cântăreţului Prince, obţinut de Associated Press, arată că artistul avea, potrivit mai multor experţi, „o concentraţie extrem de mare de fentanil” în organism la momentul decesului său.

Prince Rogers Nelson, cântăreţ, compozitor, aranjor şi instrumentist, considerat unul dintre cei mai inventivi muzicieni din epoca modernă, s-a inspirat din artişti aparţinând unor genuri muzicale diferite, precum James Brown, The Beatles şi Jimi Hendrix. Printre piesele sale de succes se numără „Little Red Corvette”, „Let's Go Crazy”, „When Doves Cry”, „Cream” şi „Get Off”.

Originar din Minneapolis, a devenit cunoscut la sfârşitul anilor 1970 cu piesa „Wanna Be Your Lover” şi, în următoarele decenii, a cucerit publicul şi topurile muzicale cu albume precum „1999” şi „Purple Rain”.

Prince a câştigat şapte premii Grammy şi cele 39 de albume ale sale s-au vândut în peste 100 de milioane de copii. Artistul a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun cântec original, în 1985, cu single-ul „Purple Rain”, de pe coloana sonoră a filmului omonim.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.