Moştenirea muzicianului francez Johnny Hallyday trebuie să fie împărţită după legea franceză, a stabilit marţi un tribunal din Paris, respingând un testament scris în California care îi excludea pe cei doi copii mai mari, au afirmat avocaţii ambelor părţi, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fraţii Laura Smet şi David Hallyday au contestat un testament din iulie 2014 - scris în engleză pe când trăia Hallyday în Los Angeles - care i-a exclus din testamentul tatălui lor şi i-a lăsat totul soţiei sale Laeticia, aşa cum prevede legea americană. 

Muzicianul francez, cunoscut drept "Elvis francez", a murit în decembrie 2017, la vârsta de 74 de ani. 

De-a lungul carierei sale de şase decenii a vândut peste 100 de milioane de discuri, construindu-şi o moştenire estimată la peste 100 de milioane de euro (112 milioane de dolari). 

Tribunalul din Nanterre a stabilit marţi că Hallyday a fost rezident în Franţa şi, drept urmare, cetăţean francez, nu american, legislaţia urmând să se aplice moştenirii sale, au spus avocaţii. 

Legea franceză protejează, în mod specific, copiii, astfel încât să nu fie dezmoşteniţi în testament. 

"Laeticia Hallyday îşi va primi partea, dar acum sunt cinci moştenitori: văduva lui, cele două fetiţe pe care le-au adoptat, şi Laura şi David", a declarat, pentru Reuters, avocatul lui David Hallyday şi al Laurei Smet, Pierre-Jean Douvier. 

Ardavan Amir-Aslani, avocatul Laeticiei Hallyday, a afirmat că a fost "uimit" de decizie, care nu a fost făcută publică, şi că va face apel. 

În februarie 2018, Laura şi David au încercat să anuleze voinţa tatălui lor, argumentând că aceasta era supusă legislaţiei franceze conform legislaţiei Uniunii Europene din 2012.

Detalii despre testament şi despre mărimea moştenirii lui Hallyday nu au fost făcute publice. 

Hallyday, care a fost căsătorit de cinci ori, a petrecut mulţi ani în Los Angeles.

S-a căsătorit cu Laeticia în 1996, pe când ea avea vârsta de 21 de ani.

Cuplul a adoptat două fete născute în Vietnam, prima în 2004 şi a doua în 2008.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.