Ministerul rus al Culturii a anulat în ultimul moment premiera prevăzută pe 1 noiembrie a filmului "Operaţiunea Hunter Killer/ Hunter Killer", invocând motive administrative. În această producţie hollywoodiană, regizată de Donovan Marsh, soldaţi americani îl salvează pe preşedintele rus pentru a împiedica un al treilea război mondial.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Compania de distribuţie nu a furnizat la timp o copie a filmului la calitatea cerută a cinematecii de stat Gosfilmofond", a indicat ministerul rus al Culturii într-un comunicat pentur a justifica interzicerea distribuirii. 

Adaptarea unei cărţi de George Wallace şi Don Keith, "Hunter Killer", spune povestea unui comandant de submarin american neexperimentat, constrâns să facă echipă cu o unitate a Navy Seals în apele Oceanului Arctic pentru a-l salva pe preşedintele rus. Acesta este ţinut ostatic de terorişti ruşi conduşi de ministrul Apărării, care pregăteşte o lovitură de stat şi ameninţă cu declanşarea unui al treilea război mondial. 

Filmul, în care joacă Gary Oldman, ar fi trebuit să ruleze în 850 de cinematografe din Rusia. 

În septembrie, "Hunter Killer" a fost deja interzis în Ucraina, în baza unei legi votate recent, în contextul tensiunilor ruso-ucrainene, care interzice filmele considerate glorificatoare faţă de armata rusă. 

În România, thrillerul "Operaţiunea Hunter Killer/ Hunter Killer", cu Gary Oldman, Gerard Butler, Caroline Goodall, Taylor John Smith, Michael Nyqvist în rolurile principale, a intrat în cinematografe săptămâna trecută. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.